Ring Video Doorbell Pro 2 getest: overkill of must-have?

Smart Home Jelle van Es 20 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Er is eigenlijk niks mis met een gewone deurbel. Als je thuis bent, hoor je op die manier dat er iemand voor de deur staat. Toch is een video deurbel net wat fijner, omdat je op die manier iets meer controle hebt. Ring is daarbij een partij dat al een tijdje aan de weg timmert. Onlangs hebben ze met de Ring Video Doorbell Pro 2 een nieuw model op de markt gebracht.

De Ring Video Doorbell Pro 2 is de opvolger van de gewone Pro, die in 2017 op de markt kwam en zodoende alweer wat jaartjes meegaat. Het idee van dit product is nog altijd hetzelfde. Je koppelt hem aan de app en wanneer er dan iemand aanbelt of wanneer er beweging is binnen de zone die je hebt ingesteld, dan krijg je daar een melding van op je smartphone. Het is dan mogelijk om naar de deur toe te gaan en te openen of de app te openen en te praten met de persoon die voor je deur staat. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Ring Video Doorbell Pro 2 Review

Installeren is even wat gedoe

Voordat ik met de Ring Video Doorbell Pro 2 aan de slag ben gegaan, heb ik een video deurbel van Arlo getest. In beide gevallen gaat het om een slimme deurbel en is het leuk om er mee aan de slag te gaan. Je moet bij dit product alleen wel even met de installatie aan de slag gegaan. Dit is namelijk een model die via stroom moet worden aangesloten. Het voordeel daarvan is dat je nooit het probleem hebt dat je te maken hebt met een product waarvan de batterij leeg is. Het nadeel is dat je dus wel met een draad moet gaan klooien door je deur heen. Als je daar geen ruimte voor hebt of het gewoon netjes wilt houden, dan kun je wellicht beter kijken naar een ander model.

De Ring Video Doorbell Pro 2 is compact

Kies je er wel voor, dan levert de bedrade optie van de Ring Video Doorbell Pro 2 je ook een voordeel op. Omdat je dus niet met een interne batterij hoeft te werken, is het een lekker compact product, die professioneel naast je deur staat. Het is wellicht iets te over de top hoe de Ring-branding in het product is doorgewerkt, maar veel ruimte neemt het product in en dat heb ik als positief ervaren. Daarnaast ben je na het installeren van het product gewoon klaar. Geen gedoe meer met hem van de muur afhalen en de batterij opladen. Klaar is gewoon klaar.

Niet al te groot (Afbeelding: Ring)

Goed beeld bij gebruik

Wanneer je het eenmaal alles aan de praat hebt, dan is het goed om te constateren dat het beeld van de Ring Video Doorbell Pro 2 dik in orde is. De resolutie is redelijk hoog, waardoor je goed kunt zien wie er voor de deur staat. Daarnaast is de het beeld wat je te zien krijgt redelijk breed. Wanneer iemand een pakje op de grond heeft staan, dan zie je dat waarschijnlijk net niet, maar dan kun je via de video-terugspoel functie alsnog zien dat iemand met een pakketje aan komt lopen. Daarnaast kun je in de app bepalen binnen welke afstand je een melding van beweging wilt ontvangen. Op die manier heb je geen last van auto’s die voorbij rijden, maar krijg je alleen een melding wanneer er iemand je pad op loopt. Dat is althans de theorie. In de praktijk wilde mijn bel ook wel eens afgaan wanneer er een fietser voorbij reed of wanneer de wind er voor zorgde dat de boom in mijn tuin flink tekeer ging. Een beetje irritant, maar uiteindelijk geen enorme ramp.

Ring Video Doorbell Pro 2
Dit is wat je ziet op beeld (Afbeelding: Ring)

Na aanbellen heb je snel verbinding

Een laatste fijn punt van de Ring Video Doorbell Pro 2, is dat je snel verbinding maakt met je deurbel. Binnen een paar seconden heb je beeld en kun je communiceren met de persoon die voor de deur staat. Op die manier hoef je dus niet bang te zijn dat je te laat bent. In mijn geval was het wel fijn om er gebruik van te maken op het moment dat ik alleen thuis was en op zolder zat te sporten. Nu kon ik vertellen dat ik er aan kwam en ik dus niet een pakketje bij de buren hoefde op te halen. En dat is precies wat je met een video deurbel wilt.

Snel contact maken (Afbeelding: Ring)

De Ring Video Doorbell Pro 2 is nu beschikbaar en onder andere te koop bij Amazon.

[REVIEW] Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell werkt uitstekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen