Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 apr 2021

PlayStation verrast: controversiële beslissing teruggedraaid

Ken je die grap van PlayStation die zijn oude digitale gamewinkels sloot? Wij ook niet. Althans, als je de digitale winkel van de PSP even buiten beschouwing laat. Want die gaat nog steeds dicht.

Maar op zijn eigen blog heeft het bedrijf laten weten dat de plannen voor het sluiten van de digitale winkels voor de PlayStation 3 en de Vita worden teruggedraaid. Zodoende kunnen gebruikers voor die platformen nog altijd games downloaden en aanschaffen.

PlayStation komt terug op zijn beslissing

In eerste was het de bedoeling dat de digitale stores van de PlayStation 3, Portable en Vita deze zomer zouden worden gesloten. De gedachten daarachter was dat de stores bijna niet meer gebruikt worden en dat het wat geld kost om servers te laten draaien. Maar dat leverde veel kritiek op vanuit de gamewereld. Zeker omdat juist Microsoft er alles aan doet om via hun stores oude games juist te blijven aanbieden, die je vervolgens ook op verschillende platformen kan spelen. Zo krijg je bij de Games with Gold elke maand nog twee games voor de Xbox 360 om te spelen. Vanuit die druk heeft Sony nu dus besloten om de actie terug te draaien.

PlayStation Vita
Deze hoef je nog niet weg te gooien dus (Afbeelding: Sony)

De digitale gamestore van de PlayStation Portable gaat alsnog dicht. Op 2 juli sluit die winkel zijn deuren en dat betekent dat je vanaf dat moment geen games meer digitaal kunt aanschaffen. Maar voor de andere platformen wordt nu geen nieuwe datum genoemd. Dat betekent niet dat het nooit meer gat gebeuren, maar voorlopig gaan de plannen in de vriezer. Dit is wat Jim Ryan, de CEO van de divisie er over te zeggen heeft:

When we initially came to the decision to end purchasing support for PS3 and PS Vita, it was born out of a number of factors, including commerce support challenges for older devices and the ability for us to focus more of our resources on newer devices where a majority of our gamers are playing on. We see now that many of you are incredibly passionate about being able to continue purchasing classic games on PS3 and PS Vita for the foreseeable future, so I’m glad we were able to find a solution to continue operations.

Verleden en heden

Met deze beslissing behoudt Sony dus zijn gamegeschiedenis met de oudere PlayStation-platformen, terwijl het tegelijkertijd vele nieuwe ervaring biedt op de PS4 en PS5. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Sony haalt Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store af

Reageer op artikel:
PlayStation verrast: controversiële beslissing teruggedraaid
Sluiten