PlayStation 5 krijgt nieuwe lichtere versie van goedkoper model

Games Jeroen Kraak 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony komt met een nieuwe PlayStation 5 op de markt. Nou ja nieuwe, er is aan de Digital Edition flink gesleuteld blijkt uit een handleiding.

De PlayStation 5 is de meest gewilde console van dit moment. De spelcomputer is nauwelijks aan te slepen en in elke Nederlandse webwinkel uitverkocht. Sommige shops kiezen er zelfs voor om loterijen te houden om iedereen een eerlijke kans te geven op een console.

De PlayStation 5 Digital Edition

De Digital Edition van de PlayStation 5 is nog veel moeilijker te krijgen. De spelcomputer waarin geen disc drive zit wordt minder gemaakt dan de gewone versie. Wel is deze versie 100 euro goedkoper dan het model met disc dat 499 euro kost. Hoewel de Digital Edition dus niet zo vaak verkocht is, besluit Sony nu al om er weer aan te gaan sleutelen.

De nieuwe Digital Edition van de PlayStation 5 is namelijk 300 gram lichter dan het origineel. De eerste versie weegt 3,9 kilo, terwijl de nieuwe een gewicht heeft van 3,6 kilo. De nieuwe versie van de Digital Edition heeft het modelnummer CFI 1100B01 in Japan.

PlayStation 5
De PlayStation 5 Digital Edition. (Afbeelding: Sony)

Een nieuwe voet

Niet alleen het gewicht van deze PlayStation is onder handen genomen door Sony. Ook heeft dit nieuwere model van de console een andere voet dan de originele versie. Bij deze voet is het mogelijk om de schroef met de hand vast te draaien. Bij het origineel was hiervoor nog een schroevendraaier nodig.

Al deze nieuwe informatie komt uit een nieuwe veiligheidshandleiding, meldt PlayStation Universe. Het is echter onduidelijk hoe het kan het model 300 gram lichter is. De nieuwere PlayStation 5 heeft precies dezelfde specs zoals processor en harde schijf. Qua prestaties schiet je er dus niets mee op als je de nieuwere versie in handen krijgt.

Verschillende consoles niet nieuw

Toch is dit niet de eerste keer dat de PlayStation 5 onder handen is genomen. Zo bleek eerder al dat niet elke console niet precies hetzelfde van het bedrijf. Zo zijn de spelcomputers met twee verschillende ventilatoren op de markt. De prestaties zijn gelijk, maar de ene fan maakt meer geluid dan de andere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen