Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 23 jul 2021

PlayStation 5 op de kop getikt? Dan krijg je een half jaar Apple TV+ gratis!

Sony heeft het voor elkaar gekregen dat de kans dat jij een PlayStation 5 kan kopen kleiner is dan dat je de lotto wint. Dit roept bij gamers (terecht) veel frustratie op en die frustratie lijkt nog groter te worden.

Het is namelijk zo dat je nu ook nog eens extra beloond wordt als je hand op een PS5 hebt kunnen leggen. Sony slaat de handen ineen met Apple en geeft gratis een half jaar abonnement Apple TV+ weg aan iedereen met de nieuwe console.

Half jaar gratis streamen met de PlayStation 5

Sony heeft de samenwerking met Apple op zijn eigen website bekendgemaakt. Je kunt het half jaar gratis Apple TV+ tot en met 21 juli 2022 aanvragen. Daarna wordt het abonnement, dat je €4,99 per maand kost, automatisch verlengd. Zet na je activatie dus de verloopdatum in je agenda, zodat het abonnement op tijd stop kan zetten. Tenzij je door wil kijken natuurlijk, dan is het niet nodig.

PlayStation 5 Apple TV+
De streamingdienst op de PS5 (Afbeelding: Sony PlayStation)

Je kunt het gratis abonnement via de PlayStation 5 zelf activeren. Je hebt hiervoor twee dingen nodig: een PlayStation Network account en een Apple ID. Heb je deze twee dingen al? Dan moet je de volgende stappen voltooien:

  • Zoek naar de Apple TV-app op je PlayStation 5
  • Download en open de applicatie
  • Log in met je Apple ID of maak er eentje aan als je deze nog niet hebt

Je PlayStation 5 zal de actie vervolgens zelf detecteren, waardoor hij automatisch geactiveerd wordt. Vanaf dat moment kun je een half jaar genieten van Apple TV+.

Wat heeft Apple TV+ te bieden?

Maar kan je eigenlijk wel genieten van Apple TV+? De streamingdienst zag in 2019 het daglicht en is tot op heden nog geen groot succes gebleken. Al heeft dat meer te maken met de grootte van het aanbod dan met de content die al te zien is.

IMDb deed onlangs een onderzoek, waaruit bleek dat Apple TV+ kwalitatief gezien de beste content biedt. Zo is alles te zien in een 4K resolutie en maakt de dienst gebruik van HDR. Ideaal voor je PlayStation 5, dus. Daarbij komen series als Ted Lasso en For All Mankind uitstekend uit de verf.

Waarom Foundation het grote succes wordt dat Apple TV+ nodig heeft

Meer weten over Apple TV+? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 op de kop getikt? Dan krijg je een half jaar Apple TV+ gratis!
Sluiten