Tesla steelt de show in de wasstraat met gloednieuwe Car Wash Mode

Elektrische auto's Mark Hofman 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Je ziet in de wasstraat veel verschillende auto’s voorbij, maar eentje die zichzelf helemaal klaarmaakt voor een lekkere wasbeurt niet. Iets waar de Car Wash Mode, die je vanaf nu kunt gebruiken in je Tesla, verandering in gaat brengen.

Al is deze speciale modus niet het enige nieuwe waar Tesla-bezitters van voorzien worden. Het bedrijf van Elon Musk heeft namelijk een grote update uitgerold waarin ook functionaliteiten als Mirror Auto Dim worden aangepakt en diensten als Disney+ worden toegevoegd.

Tesla steelt de show in de wasstraat

Tesla is zonder twijfel marktleider op het gebied van over-the-air updates. Via deze weg worden de auto’s van het bedrijf voorzien van een hoop nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Iets dat ook geldt voor de 2021.24 software update die nu is uitgerold.

Zo introduceert Tesla de Car Wash Mode, waarmee de auto toch wel een beetje de show steelt in de wasstraat. In ieder geval voor diens bestuurder. De feature zorgt er namelijk voor dat de volgende dingen gebeuren:

  • Ramen sluiten
  • Oplaadpunten worden vergrendeld
  • Ruitenwissers gedeactiveerd
  • Parkeersensoren uitgeschakeld
  • Walk-away deurvergrendeling uitgeschakeld

Tesla voorziet zijn auto’s ook van een Free Roll mode, waarmee de auto beter te gebruiken is in wasstraten die gebruikmaken van een loopband. Om de functionaliteit aan te zetten ga je naar Controls -> Service -> Car Wash Mode. 

Tesla update Elon Musk
Car Wash Mode (Afbeelding: Emulsifide / Reddit)

Deze functionaliteiten zijn ook nieuw

Zoals gezegd is 2021.24 een grote update en wordt er meer toegevoegd dan de Car Wash mode. Zo is je Tesla vanaf nu ook in staat om content te kijken op streamingdienst Disney+. Of je tijdens het opladen van je elektrische auto nu Star Wars, Pixar of Marvel wil kijken: het is vanaf nu mogelijk

Daarnaast wijzigt Tesla de Mirror Auto Dim functionaliteit, waarmee de grote wens van bezitters werkelijkheid wordt. Bij voertuigen die gebruikmaken van de feature is het nu eindelijk mogelijk voor bestuurders om deze zelf te activeren of deactiveren.

Tesla update Elon Musk
Zelf de touwtjes in handen (Afbeelding: Emulsifide / Reddit)

Tesla heeft overigens ook de Dashcam voorzien van een aantal upgrades, waarmee opnames nu automatisch gestart kunnen worden. Daarnaast is de batterijpercentage eindelijk om te zetten in het aantal kilometers, blijven Wi-Fi hotspots actief tijdens het rijden en is de interface te gebruiken in drie nieuwe talen.

Tesla Model 3 vs Ford Mustang Mach-E: titanenstrijd om de toekomst

Benieuwd hoe de Tesla Model 3 Long Range zich staande houdt tegen de nieuwe Ford Mustang Mach-E? Check dan via de bovenstaande link onze vergelijking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen