Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 30 jul 2021

Homeland: waarom kwam er een einde aan de serie?

Na acht seizoenen Homeland kwam er een einde aan de populaire serie. Waarom is er besloten om te stoppen?

Homeland was een van de populairste series van de laatste jaren. Na acht seizoenen vonden de makers het genoeg en kwam er een einde aan de serie. Maar was dat de daadwerkelijke reden, of kon het verhaal nog doorgaan?

Het einde van Homeland

Het einde van Homeland was goed, maar wel een beetje snel. Het was in ieder geval beter dan dat van Game of Thrones waarover fans nog steeds boos zijn. Toch leek de serie nog wel even door kunnen gaan volgens sommige kijkers. Er was wat onduidelijkheid of het einde van Homeland echt zo bedoeld was.

Hoewel veel fans blij zijn met het einde van Homeland kon het volgens sommige kijkers nog wel langer doorgaan. Toch stond het einde al een tijd vast. Uitvoerend producent Alex Gansa zei eerder al dat het in seizoen vijf bekend was dat daarna nog maar drie seizoenen kwamen. Zelf had hij er ook geen zin meer in. Aan The Hollywood Reporter liet hij weten zijn 50’er jaren gegeven te hebben aan Homeland en toe was aan iets anders. Het was dus allemaal gepland.

Geld vs. creativiteit

Maar natuurlijk is er ook een andere reden voor het eindigen van een serie: geld. Je zag het bijvoorbeeld ook bij een serie als Friends, elk jaar worden de acteurs duurder. De grote vraag is dan ook tot hoever een zendgerechtigde wil gaan om een serie te blijven uitzenden. Dat heeft er mee te maken met hoeveel er verdient kan worden. Zo kreeg Homeland-hoofdrolspeler Claire Daniels volgens CBR.com een salaris van 500.000 dollar per aflevering. Ook de andere acteurs verdienen natuurlijk een behoorlijke duit en dan zijn de productiekosten van miljoenen ook nog niet meegerekend.

CEO van Showtime, David Nevins, liet weten dat vooral Gansa een einde wilde aan Homeland. Toch is er nog een opening gelaten in het verhaal, waardoor een hervatting mogelijk is. Die kans lijkt echter nihil als we Gansa horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CBR

Reageer op artikel:
Homeland: waarom kwam er een einde aan de serie?
Sluiten