Dronken bestuurder valt in slaap en dankzij Tesla’s Autopilot liep het goed af

Elektrische auto's Mark Hofman 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De Autopilot-functionaliteit van Tesla heeft er voor gezorgd dat een dronken man in Noorwegen geen schade heeft aangericht. De 24-jarige man was tijdens zijn rit buiten bewustzijn geraakt, maar bleef ondertussen wel stug met 100 kilometer per uur doorrijden op de snelweg.

De Tesla Model S werd uiteindelijk dankzij de Autopilot tot stilstand gebracht. De politie kwam er niet alleen aan te pas om de man een gepaste straf te geven, maar ook om hem überhaupt wakker te krijgen.

“Ik was niet aan het rijden”

De eerste reactie die de bestuurder gaf, nadat hij werd aangehouden, sloeg de spijker op zijn kop. Door het raam van zijn Tesla Model S zei hij dat hij helemaal niet aan het rijden was. Gezien de inspanning van de Autopilot om de situatie veilig af te laten lopen, is dat in ieder geval niet gelogen. Al heeft hij zijn daden daarmee natuurlijk niet goed gepraat.

Op Twitter dook een video op van de Tesla Model S waarin de bestuurder achter het stuur lag te slapen. Ondanks de pogingen van de medeweggebruikers en de auto zelf om de bestuurder wakker te krijgen, bleef de man stug doorslapen. Achter bleek dat hij dusdanig veel gedronken had, dat hij niet meer bij bewustzijn was.

In de bovenstaande video is dan ook te zien dat de Autopilot functionaliteit van de elektrische auto ervoor zorgde dat de man veilig tot stilstand kwam te staan. Al stond de auto wel midden op de linkerbaan stil in een tunnel. Er zijn betere plekken, natuurlijk.

Tesla Autopilot

Ook al is deze jongen een extreem voorbeeld, zijn er wel degelijk mensen die hetzelfde denken als hij. Veel mensen verwarren Tesla’s Autopilot dan ook met een volledig zelfrijdend systeem, maar dat is niet het geval. De feature is op dit moment namelijk alleen een rijassistent. Zo zorgt hij ervoor dat je de juiste snelheid rijdt, dat je op de weg blijft rijden en dat je in sommig gevallen op tijd remt.

Tesla past veelgevraagde functie eindelijk toe in Autopilot

De Full Self Driving mode wordt wel steeds meer een realiteit, maar ook dan blijft de bestuurder ten alle tijden verantwoordelijk voor het voertuig. Je Tesla Model S dus de bob laten zijn is alles behalve een goed idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen