Tesla lanceert de Model S Plaid en maakt gehakt van iedere supercar

Elektrische auto's Wesley Akkerman 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

25 kopers van de Tesla Model S Plaid hebben deze week hun auto in ontvangst genomen, tijdens een lanceringsevenement in de Verenigde Staten. Het evenement werd gepresenteerd door topman Elon Musk. De elektrische auto werd in januari gepresenteerd en had eigenlijk in maart verscheept moeten worden. De Plaid kost 130 duizend dollar. Dat is omgerekend 106 duizend euro, exclusief btw.

De nieuwe Model S kan binnen twee seconden van nul naar honderd gaan. Dat is sneller dan de meeste supercars. Daarnaast kan die 627 km ver rijden, voordat die weer opgeladen moet worden. Er is ook een ander, nieuw Tesla Model S-model, dat wat goedkoper is. Deze kost 80 duizend dollar (bijna 66 duizend euro) en heeft een bereik van 663 km, maar is minder snel.

Tesla Model S Plaid beschikbaar

De snelheid en het optrekken zijn een belangrijk onderdeel van het imago van de elektrische auto. Vooral als het om acceleratie gaat, hebben EV’s een uitstekende naam. Bij elektriciteit hoef je geen toeren op te bouwen en heb je direct vol vermogen. Hierdoor zijn ze vaak aanzienlijk sneller op de eerste meters dan “ouderwetse” auto’s. De Tesla Model S Plaid tilt dit echter tot nog grotere hoogte door in twee seconden van 0 naar 100 km/u te schieten.

Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid (Afbeelding: Tesla)

Eerder in juni liet Musk al weten dat de Model S Plaid Plus geannuleerd is. Die versie zou een startprijs van 150 duizend dollar (123 duizend euro, ex. btw) hebben en een bereik van 836 km. Dit model zou tevens op de nieuwe 4680 lithium-ion batterij draaien, die Tesla ontwikkeld. In januari werd er overigens ook een nieuwe Tesla X aangekondigd. Echter, Musk heeft niets tijdens de prestatie over die SUV verteld, ondanks het feit dat de leveringen met maanden uitgesteld zijn.

De productie moet snel toenemen

Musk belooft dat de productie van de Tesla Model S Plaid in een rap tempo moet toenemen. Binnen enkele weken worden er honderden per week geproduceerd. En in het volgende kwartaal bestaat de kans dat er ongeveer duizend per week gemaakt worden.

Tesla heeft echt een flinke lading upgrades doorgevoerd, waardoor de nieuwe Model S Plaid echt een verbetering moet zijn ten opzichte van zijn voorgangers. De naam van de auto is overigens een referentie naar de ondenkbare snelheid genaamd Ludicrous, uit de ruimtekomedie Spaceballs uit 1987.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen