The Lord of the Rings-trilogie krijgt na jaren nieuwe film

Films & Series Jeroen Kraak 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Warner Bros. Komt na jaren met een nieuwe The Lord of the Rings-film. Dit keer in animatie-vorm in plaats van live-action

We weten natuurlijk allemaal dat er een The Lord of the Rings-serie aankomt op Amazon Prime Video. Dat wordt de duurste serie die ooit gemaakt is. Toch blijft het daar niet bij, want er komt ook een nieuwe film aan. Deze komt overigens niet op Amazon, want Warner Bros. bezit nog steeds de rechten voor films. De nieuwe titel wordt echter anders dan je verwacht.

The Lord of the Rings is terug

Er komt een The Lord of the Rings-film aan die zich 250 jaar afspeelt voor de gebeurtenissen in de eerste trilogie. Om het tot een succes te maken heeft Warner Bros. met Kenji Kamiyama een grote naam binnengehaald uit de anime-wereld. Hij was eerder onder andere verantwoordelijk voor meerdere Ghost in the Shell-films.

Maar bij Kamiyama blijft het niet, want Warner Bros. heeft nog meer grote namen op het The Lords of the Rings-project gezet. Philippa Bynes is consultant voor de eerste serie. In die rol kan hij veel toevoegen aangezien hij deel uitmaakte van het schrijversteam van de originele trilogie. Het script is nu in handen van Jeffrey Addiss en Will Matthews die eerder de ondergewaardeerde Netflix-serie The Dark Crystal maakten.

Hier gaat de film over

Natuurlijk ben je vast benieuwd wat de nieuwe film gaat inhouden. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim verkent het niet vertelde verhaal van Helm’s Deep. Dat fort is te zien tijdens The Two Towers. De prequel gaat over de doorbloede tijden van de legendarische Middle-Earth-held Helm Hammerhand, de koning van Rohan.

Door de nieuwe film in anime uit te brengen, zijn er natuurlijk veel mogelijkheden qua stijl. Je hebt natuurlijk standaard 2D, maar de nieuwe film zou zomaar eens een 3D-sausje kunnen krijgen. Joseph Chou is namelijk betrokken als producent, die bekend staat om zijn 3D-anime.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen