Naaktscènes in Lord of the Rings? Deze fans willen het voorkomen

Films & Series Jeroen Kraak 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings moet de knaller worden van Amazon Prime Video. Hoewel de inhoud nog niet bekend is, voeren fans nu al actie.

Sinds de komst van Game of Thrones zijn Fantasy-series weer helemaal hot. Netflix doet verwoede pogingen met The Witcher en Shadow & Bone en ook Amazon Prime Video wil een graantje meepikken. Het bedrijf van Jeff Bezos werkt aan een Lord of the Rings-serie die de films moet doen verbleken.

Lord of the Rings op Amazon Prime Video

Amazon doet er alles aan om de serie een succes te maken. Het wordt de duurste serie die ooit is gemaakt. Natuurlijk wordt er meteen een link gelegd met Game of Thrones. Naast de meedogenloze actie staat de serie ook bekend om het vele bloot. Iets wat de Lord of the Rings-fans proberen te voorkomen.

Er is een groot verschil tussen de boeken van J.R.R. Tolkien en George R.R. Martin. Tolkien was natuurlijk in een andere tijd opgegroeid en was ook nog eens katholiek. Naakt zul je in zijn boeken dan ook niet tegenkomen. Dat is andere koek met Martin, waarbij de boeken flink gevuld zijn met seksscènes. 

Lord of the Rings-acteurs doen boekje open in nieuwe podcast

Fans starten een petitie

Dat er mogelijk toch naakt is in de nieuwe Lord of the Rings-serie wordt ook aangewakkerd door de een specifieke eis tijdens het casting-proces. Men was op zoek naar acteurs die comfortabel zijn met (gedeeltelijk) naakt zijn voor de camera.

Fans zijn er niet blij mee. Op social media regent het klachten en is er nu zelfs een petitie gestart op Change.org door een account met de naam Catholic Memes. “Tolkiens werk zit boordevol christelijke symboliek. Hij was een vroom katholiek wiens nalatenschap niet bevlekt hoeft te worden.”

Inmiddels hebben 30.000 fans de petitie al ondertekend. Het lijkt overigens niet veel te veranderen, aangezien de camera’s al draaien. Waarschijnlijk gaan we pas in de tweede helft van 2022 ontdekken of er naaktscènes in de serie zitten. Dan komt de serie vermoedelijk naar Amazon Prime Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen