Jeff Bezos gaat de ruimte in en troeft Elon Musk af

Wetenschap Jeroen Kraak 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Jeff Bezos en Elon Musk zijn al jaren bezig om elkaar af te troeven in de ruimte. Deze slag wint de Amazon-baas.

Jeff Bezos en Elon Musk hebben beide hun eigen ruimtebedrijf. We weten natuurlijk allemaal dat Musk de eigenaar is van SpaceX. Het Blue Origin van Bezos is misschien wat onbekender, maar dat betekent niet dat het bedrijf ook veel minder is. Het wil net zoals SpaceX zijn eigen raketten ontwikkelen die mensen en goederen de ruimte inbrengen.

Jeff Bezos gaat de ruimte in

In mei maakte het bedrijf van Bezos bekend dat het haar eerste bemande vlucht wil uitvoeren. Toen zei het bedrijf nog niet wie er aan boord zal zijn. Nu blijkt dat de de miljardair zelf plaatsneemt samen met zijn broer. Er is ook nog een derde plaats beschikbaar.

In een gelikte Instagram-video maakt Bezos zijn ruimtevlucht bekend. “Ik wilde dit al heel mijn leven. Het is zo belangrijk voor me. Ik wil dat mijn broer meegaat omdat hij mijn beste vriend is.”

Een lancering van de New Shepard-raket. (Afbeelding: BLUE ORIGIN / AFP)

Blue Origin laat zien wat het kan

De vlucht van Bezos wordt uitgevoerd met de herbruikbare New Shepard-raket van Blue Origin. Boven de booster zit een Crew Capsule die plaats biedt aan zes passagiers. De capsule kenmerkt zich door de grote ramen waardoor de ruimtevaarders een prachtig uitzicht hebben.

Overigens betekent de nieuwe raket niet dat Bezos en zijn broer naar het ruimtestation ISS gaan. Na zo’n 100 kilometer wordt de capsule losgekoppeld van de booster om van het uitzicht te genieten. Dat duurt zo’n 10 minuten. Na de vlucht moet deze weer landen in de woestijn in het zuiden van Texas.

De binnenkant van de Blue Origin Crew Capsule. (Afbeelding: BLUE ORIGIN / AFP)

De laatste plaats is te koop

Hoewel er zes plaatsen in de raket zijn, kan er zoals gezegd nog maar een extra passagier mee. Dat gaat door middel van een veiling. Wil je nog mee, dan moet je snel zijn, want deze sluit op 12 juni. Vergeet natuurlijk ook niet dat je wat quality-time met Bezos hebt! Op dit moment staat het hoogste bod op 2,8 miljoen dollar. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!