Anonymous opent de jacht op Elon Musk na invloedrijke Bitcoin-tweet

Apps Wesley Akkerman 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

“Elon Musk heeft levens verwoest”, door de markt voor cryptocurrency te beïnvloeden met zijn tweets, aldus een groep die claimt te spreken voor het hackerscollectief Anonymous. Dat zei de groep in een onlangs gepubliceerde YouTubevideo, nadat Musk wederom de markt een keer beïnvloed heeft met z’n tweets.

De bijna vier minuten durende video is afgelopen zaterdag online gegaan. In de video wordt de aanval geopend op Musk, die weggezet wordt als een een “narcistische, rijke gast die wanhopig opzoek is naar aandacht”. Ook zou Musk constant de cryptomark “trollen” (iets opzettelijk doen om voorspelbare reacties uit te lokken).

Elon Musk in het vizier van Anonymous

Het is niet te ontkennen dat Elon Musk, topman van SpaceX, Tesla en The Boring Company, de laatste maanden veel invloed heeft op de cryptomarkt. Investeerders in de bitcoin en dogecoin merken daar vooral heel veel van. Maar wanneer bitcoin schommelt, dan schommelt vaak heel de markt mee.

Op de donderdag ervoor stuurde Elon Musk nog een tweet de wereld in waarin hij suggereerde niet meer te werken met bitcoin. Daardoor daalde de waarde van die munt wederom met vijf procent. Vorige maand zorgde een andere aankondiging ervoor dat de waarde van de digitale munt flink (maar dan ook echt flínk) kelderde.

Wie zit er achter de video?

Vooralsnog is onduidelijk wie precies achter de gepubliceerde video zit. Anonymous is een hackerscollectief, maar is ook gedecentraliseerd. Hoewel de makers van de video claimen bij Anonymous te horen, ontkennen twee grote Twitteraccounts, @YouAnonNews and @BscAnon, hier ook maar iets mee te maken te hebben.

Elon Musk komt met bijzonder restaurant voor Tesla-bezitters

Echter, een ander account dat gekoppeld is aan Anonymous, claimt wel dat de aan Elon Musk gerichte video vanuit de groep komt. Het account waar de video op gepubliceerd werd, had zes maanden daarvoor zijn laatste video geplaatst en heeft 164 duizend abonnees. Het officiële account van het collectief heeft meer dan 3,5 miljoen abonnees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen