Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings-acteurs doen boekje open in nieuwe podcast

Billy Boyd en Dominic Monaghan ken je waarschijnlijk uit Lord of the Rings. In een nieuwe podcast bespreken zij alles over de opnames.

Hoewel de Lord of the Rings- en Hobbit-films al jaren achter ons liggen, zijn ze nog steeds hartstikke populair. De films staan dan ook bovenaan om te kijken na het kerstdiner met je schoonfamilie. Of dat komt omdat je schoonmoeder op een orc lijkt of als bijnaam het Oog van Sauron heeft weten we niet, maar de films zijn natuurlijk nog steeds prachtig.

Boyd en Monahan in Lord of the Rings

Bijna 20 jaar na de films komen Billy Boyd en Dominic Monahan nu met een podcast waarbij ze de gebeurtenissen op de set en het witte doek bespreken. De twee hadden natuurlijk zelf een rol in de films. Zo kroop Boyd in de huid van Pippin en Monahan in die van Merry.

The Friendship Onion (zoals de podcast heet) centreert zich rondom Lord of the Rings en is beschikbaar op alle podcastplatformen zoals Spotify. Op een komische manier beschrijven de twee Hobbits hun avonturen in de films en de grappige momenten. Waarschijnlijk komen er ook verschillende gasten aan tafel, zoals andere acteurs en crewleden. Elke week komt er een nieuwe aflevering online. Een onmisbare podcast dus voor echte Lord of the Rings-fans!

Een eigen podcast

De twee grappen al over de nieuwe Lord of the Rings-podcast. Monaghan: “Ik ben contractueel verplicht om hier een lovende opmerking over de podcast te maken. Dat is moeilijk aangezien Billy me heeft ontvoerd en me vasthoudt voor losgeld. Hij wil 44 bananen, dus stuur die op!”

Boyd antwoordt: “Dom had een beetje overtuiging nodig, maar het is waar want deze podcast gaat rocken. Hij is zo’n grappenmaker, maar je moet ervan houden. Dat geldt overigens ook voor bananen, dus stuur ze op!”

Voor de twee bleef het niet bij een rol voor Lord of the Rings. Zo mochten ze ook figureren in The Hobbit en zong Boyd The Last Goodbye dat te horen was bij de The Battle of the Five Armies. Je kunt de twee naast acteurs dus ook echte fans noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!