Playstation 5 kopen? Voor de nieuwe Call of Duty wil je het!

Games Jelle van Es 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers heeft uitgever Activision laten weten dat Sledgehammer Games daadwerkelijk de ontwikkelaar is van de nieuwe Call of Duty-game. Dat hadden we min of meer al verwacht.

De laatste keer dat Sledgehammer Games aan een titel binnen de reeks werkte, was Call of Duty: WWII. De verwachting is dat dit nieuwste deel ook in de Tweede Wereldoorlog plaats vindt. En mocht je nog geen PlayStation 5 hebben, dan is dit een extra goede reden om hem te kopen.

Nieuwe Call of Duty wordt echt een PlayStation 5- en Xbox Series X-game

Een Xbox Series X mag natuurlijk ook. Want Activision laat weten dat de nieuwe Call of Duty voor die spelcomputer en voor de PlayStation 5 echt gemaakt wordt. Het moet gaan om een echte next generation experience, waarbij de game op visueel gebied de speler echt moet wegblazen. Daarbij is ook al gelijk duidelijk gemaakt wat voor modi je in de game kunt verwachten. Naast het min of meer standaard verhaal krijgt de game uiteraard een multiplayer-modus en komt er een coöperatieve ervaring. Daarnaast zal met de release van de nieuwe game waarschijnlijk een koppeling worden gemaakt met Warzone, aangezien dat inmiddels wel een blijvertje is geworden.

Daarnaast ligt het ook in de lijn der verwachtingen dat de nieuwe Call of Duty profiteert van de andere voordelen die de PlayStation 5 en de Xbox Series X met zich meebrengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kortere laadtijden, ondersteuning van 3D audio of Dolby Atmos en in het geval van de PS5 hopen we natuurlijk op functies met de DualSense-controller. Exacte details daarvan ontbreken op dit moment nog. De eerste beelden zullen ook nog wel een tijdje op zich wachten. De vorige game uit de reeks werd namelijk pas aan het einde van de zomer onthuld.

Laat maar komen

Aangezien Call of Duty: WWII echt een heerlijke game in de reeks was, kijk ik erg uit naar wat Sledgehammer Games deze keer doet met de reeks. Wat dat betreft mag de game van mij echt snel worden onthuld.

Call of Duty WWII review: de Call of Duty die we al jaren willen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen