Pixel Buds A: Google onthult per ongeluk nieuw AirPods-alternatief

Gadgets Wesley Akkerman 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Google loopt op de zaken vooruit en publiceert per ongeluk een tweet met daarin een vooralsnog onaangekondigd product: de Pixel Buds A. De tweet verscheen op het officiële Twitteraccount van Android. Uiteraard is het zo dat de tweet inmiddels verwijderd is, maar gelukkig is er een screenshot gemaakt.

In de verwijderde tweet staat dat de Pixel Buds A gearriveerd zijn. Maar… dat is dus niet het geval. De zoekmachinegigant heeft namelijk nog niets officieel bekendgemaakt, waardoor de tweet echt uit de lucht komt vallen. De verwachting is dat dit AirPods-alteratief goedkoper wordt dan de huidige Buds van het bedrijf.

Pixel Buds A verschijnen in tweet

In de tweet wordt verder gesproken over ‘kwaliteitsgeluid” en een “snelle bluetoothkoppeling”. Je moet de oordoppen met een enkele tap kunnen koppelen aan je smartphone, dankzij de Fast Pair-ervaring op Android. Waarschijnlijk open je de case, waarna het koppelproces automatisch van start gaat.

Pixel Buds A
Pixel Buds A in de tweet. (Afbeelding: 9to5Google)

Er was wel heel even sprake van verwarring. Het gebeurt namelijk wel eens dat Google gewoon een nieuw product presenteert middels een simpele tweet, zonder dat daar een complete persconferentie aan vooraf gaat. Maar in dit geval, aangezien de tweet verwijderd is, lijkt het toch echt om een foutje te gaan.

Google I/O 2021

Het eerstvolgende Google-evenement dat op de planning staat is Google I/O 2021. Dat gaat vanaf 18 mei van start. Wellicht worden de oordopjes daar onthuld, al kunnen we ons voorstellen dat het bedrijf nu misschien een eerder moment uitkiest. Het lijkt er namelijk op dat de Pixel Buds A helemaal good to go zijn.

Google TV Chromecast is zojuist nog een stuk interessanter geworden

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Pixels Buds A aan het licht komen. De oordoppen verschenen eerder al in een marketingemail die verstuurd werd naar gebruikers. Toen was al duidelijk dat het design van de oordoppen overeenkomt met de oude Buds. Waarschijnlijk is dat gedaan om kosten te besparen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen