Google TV Chromecast is zojuist nog een stuk interessanter geworden

Gadgets Wesley Akkerman 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Chromecast met Google TV aan boord, evenals nieuwe Roku-apparaten, zijn inmiddels gecertificeerd voor de HDR10+standaard. Dat betekent dat je voortaan dus ook content kunt streamen via deze mediaspelers die aangeboden wordt in de HDR10+-standaard. Het certificaat is daarvoor wel verplicht en je tv moet die standaard ook ondersteunen.

Het aantal apparaten dat ondersteuning aanbiedt voor de HDR10+-standaard is zojuist wederom gestegen. De nieuwe Google Chromecast met Google TV aan boord en de recent gelanceerde mediaspelers van Roku hebben namelijk ook het benodigde certificaat in ontvangst kunnen nemen. En dat is goed nieuws!

HDR10+ voor Chromecast met Google TV

Want nu kun je dus als eigenaar van één van die devices content streamen in de HDR10+-standaard, mits je tv die ook ondersteunt. HDR10+ is momenteel nog niet net zo populair als concurrent Dolby Vision, ook een HDR-standaard, maar is wel aanwezig op televisies van onder meer Panasonic en bedenker Samsung.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

In de aankondiging, die je hier kunt lezen als pdf-bestand, maakt de vicepresident van Retail Product Strategy van Roku bekend dat de Roku Express 4K+, Roku Express 4K en Roku Ultra (uitgebracht in 2020) kunnen rekenen op de support. Naast een geschikte tv moet ook de streamingdienst de standaard ondersteunen.

Streamen in HDR10+

Wanneer je content streamt in HDR10+, dan kun je rekenen op kleuren die een stuk levendiger zijn. Ook zijn de zwartwaarden veel dieper en is wit veel helderder, dankzij de dynamische metadata. HDR10+ en Dolby Vision kunnen de instellingen ook tijdens het kijken naar een film of serie aanpassen, waar nodig.

Amazon Prime Video: deze bijzondere films en series komen in mei

Het aantal videostreamingdiensten met ondersteuning voor de standaard is nog wel wat mager. Onder meer Amazon Prime Video, Google Play en YouTube bieden support aan. De in Amerika beschikbare videostreamingdienst Paramount+ is de nieuwste toevoeging aan dat eigenlijk veel te korte lijstje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HDR10+ (.pdf)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen