Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung geeft je oude Galaxy op slimme wijze een tweede leven

Samsung heeft een bèta-programma gelanceerd waarmee je een oud Galaxy-toestel omtovert tot een slimme sensor voor in je smarthome. Met een update, die helaas nog niet in Nederland te downloaden is, zorgt het bedrijf ervoor dat het toestel als het ware een tweede leven krijgt.

Het programma werd eerder dit jaar aangekondigd tijdens techbeurs CES, die in januari plaatsvond. Nu wordt het dus gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Korea. Helaas behoort Nederland (nog) niet tot deze groep. Het is niet bekend of Samsung de functie in en later stadium wel naar ons brengt.

Nieuw leven voor Samsung-smartphones

Eigenaren van een oude Galaxy kunnen aldaar een update downloaden via de SmartThings-app. Dat is een app waarmee je smarthome-producten aanstuurt, evenals je televisie. Wanneer je de update binnenhaalt, dan geef je je smartphone als het ware een tweede leven middels twee handige functionaliteiten.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De eerste functie detecteert audio. De Samsung-telefoon kan dan het geluid een huilende baby, blaffende hond of miauwende kat opvangen. Ook kan deze horen wanneer er iemand aanklopt bij de voordeur. Wanneer er audio opgevangen wordt, dan krijg je vanzelf een notificatie op je huidige telefoon.

De andere functie is wellicht nog handiger. De Samsung-telefoon kan namelijk lampen in een kamer automatisch activeren, op het moment dat het te donker wordt. De telefoon ‘ziet’ dan aan het omgevingslicht dat het donker wordt, waardoor verbonden lampen dus automatisch geactiveerd kunnen worden.

Update voor oude modellen

De update brengt overigens ook optimalisaties voor de accu met zich mee. Zodoende wil Samsung ervoor zorgen dat de batterij niet snel leeg is op het moment dat je je Galaxy dus als een smarthome-sensor gebruikt. Het is echter niet duidelijk hoe lang je oude smartphone dan meegaat na het updaten.

Samsung lanceert gratis alternatief voor Netflix en Disney+

Samsung Galaxy S-, Note- en Z-toestellen die sinds 2018 op de markt zijn en tenminste Android 9 aan boord hebben, komen in aanmerking voor de update. In de toekomst worden er ook andere toestellen ondersteund, maar het bedrijf heeft vooralsnog niet kenbaar gemaakt om welke toestellen dat precies gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!