EPOS H3 Gaming: de ultieme headset voor gamers?

Games Jelle van Es 22 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Op het gebied van gamingheadsets is er vandaag de dag veel keuze. Je hebt headsets die een rip uit je lijf kosten en van alle markten thuis zijn. En je hebt headsets die voor een paar tientjes te koop zijn en vooral het voordeel hebben dat je het geluid niet via de televisie hoeft te horen. De EPOS H3 Gaming headset lijkt zich in het middensegment te bevinden.

De EPOS H3 Gaming headset is een headset die gewoon met een draad werkt. Daarnaast zit er geen speciale Dolby-ondersteuning op en heb je ook geen Active Noise Cancellation. Qua features is de headset dus behoorlijk beperkt. Maar daar staat tegenover dat de kwaliteit van de headset dik in orde is en hij in gebruik erg goed presteert. Dit zijn de punten die me tijdens het gebruik zijn opgevallen.

EPOS H3 Gaming headset review

1. Geluid van buiten wordt goed weggefilterd

Active Noise Cancelletion vind je dus niet op de EPOS H3 Gaming headset. Maar het is wel een headset die door het bedrijf wordt beschreven als een ‘closed acoustic gaming headset’. Dat betekent dat de headset er zonder extra techniek er al voor zorgt dat je weinig geluid van buitenaf hoort. Dus als jij je helemaal wilt storten in je favoriete game, dan zit je met dit product aan het juiste adres. Het nadeel daarvan is dan wel weer dat je waarschijnlijk de bel niet hoort wanneer er iemand met een pakketje voor de deur staat. Ook zul niet veel horen van andere mensen die bij jou in huis zijn.

Het geluid wordt goed buiten gehouden (Afbeelding: EPOS)

2. De EPOS H3 Gaming headset zit comfortabel

Bijkomend voordeel van de EPOS H3 Gaming headset is dat hij lekker op je hoofd zit. De oordoppen zijn ruim genoeg om fijn over je oren te sluiten. Daarnaast is de hoofdband zacht en makkelijk in grootte te verstellen. Door dit soort elementen is de koptelefoon geschikt om een aantal uur achter elkaar mee te gamen. Wel vond ik dat de oordoppen de warmte niet echt goed afvoert, waardoor dat na een tijdje een beetje irritant is.

Deze kun je heel wat uren gebruiken (Afbeelding: EPOS)

3. Voor meerde platformen te gebruiken

Het handige van de EPOS H3 Gaming headset is dat hij van meerdere markten thuis is. Je hebt een gewone audio-jack kabel om hem in je controller te stoppen of gebruik te maken van de Nintendo Switch. Het geluid gaat dan gelijk over, dus geen gedoe met dongles. Voor de pc heb je een kabel die apart gaat naar de audio en de microfoon-ingang. Zodoende heb je dus een koptelefoon die je voor verschillende platformen kunt gebruiken en dat is altijd wel een voordeel.

Zowel voor de pc als je favoriete spelcomputer (Afbeelding: EPOS)

4. Voor een bedrade headset wellicht iets te prijzig

Toch heeft de EPOS H3 Gaming headset een nadeel en dat is dat hij voor een bedrade headset wat aan de dure kant is. Voor de Nederlandse markt krijgt hij een adviesprijs van 119 euro. En dat is behoorlijk prijzig voor een headset met een draad. Voor de helft kun je vandaag de dag ook al vaak een zeer degelijke tot goede headset scoren. Dus dat is wel een overweging die je moet maken.

EPOS H3 Gaming headset
Hij had net wat goedkoper gemogen (Afbeelding: EPOS)

De EPOS H3 Gaming headset is nu te koop bij de website van het bedrijf. Liever een draadloze headset? Dan kun je deze review bekijken.

[REVIEW] EPOS | SENNHEISER GSP 601 Gaming Headset

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen