Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 apr 2021

Call of Duty veegt de vloer aan met GTA na mijlpaal

Call of Duty heeft een lastige periode gekend. Dat was in de tijd dat de games steeds meer richting de toekomst gingen. Maar ondanks die mindere tijden, is er altijd één ding een zekerheidje geweest: de games blijven goed verkopen.

Sterker nog, de Call of Duty-reeks is een bizar groot succes. Zeker als je het vergelijkt met de grotere gamereeksen van de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld GTA.

Call of Duty verslaat GTA met gemak

Uitgever Activision heeft namelijk wat nieuwe data gedeeld van de Call of Duty-reeks. Sinds de release van de eerste game in 2003, zijn er namelijk maar liefst 400 miljoen exemplaren van de gamereeks verkocht. Games als Warzone en Mobile tellen daar niet in mee, aangezien dat free-to-play-games zijn. Warzone alleen al heeft 100 miljoen gamers bereikt die het in elk geval een keer geprobeerd hebben. Vergelijk je dat met een game als GTA, dan komt die reeks waarschijnlijk net voorbij de 225 miljoen verkochte exemplaren. Daarbij moet je dan wel weer de kanttekening maken dat we elk jaar en nieuwe COD hebben en de laatste keer dat we een GTA-game gezien hebben was in 2013. GTA 5 op zichzelf heeft overigens al meer dan 110 miljoen exemplaren verkocht.

Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone infographics (Afbeelding: Activision)

Naast dat gamers veel Call of Duty-games gekocht hebben, worden ze ook veel gespeeld. In de bovenstaande infographic worden een paar leuke feitjes van Warzone genoemd. Zo zijn er 26,4 miljard parachutes deployed, 28,8 miljard potjes gespeeld, 8,1 miljard teamgenoten zijn opnieuw tot leven gewekt en in de Gulag was het een gezellige boel. Daar hebben namelijk 8,33 miljard spelers tegen elkaar gevochten om weer terug in de game te komen.

Het derde seizoen komt er aan

Activision kiest bewust voor dit moment om de informatie te delen. Vandaag begint namelijk het derde seizoen van Call of Duty, nadat in Warzone gisteren de boel flink explodeerde.

Call of Duty: Warzone maakt er op imposante wijze een einde aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Call of Duty veegt de vloer aan met GTA na mijlpaal
Sluiten