Xbox-eigenaren opgelet: populaire games worden nu echt gratis

Games Jelle van Es 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Gratis games zijn wat ons betreft de beste games. Wanneer je in het bezit bent van een PlayStation 4, dan kun je nu Horizon: Zero Dawn scoren. Maar voor de eigenaren van de Xbox is er ook goed nieuws.

Op de Xbox zijn er heel wat verschillende free-to-play games. Deze kun je gratis downloaden, maar om hem te spelen, had je eigenlijk een Xbox Live Gold-abonnement nodig. En die voorwaarde wordt nu gedropt.

Gratis Xbox-games ook echt gratis

Op die manier kun je op de Xbox nu ook echt games gratis gaan spelen. Dat is ook handig wanneer je een apart profiel wil aanmaken om bepaalde games op te spelen. In mijn geval is het nu mogelijk om op mijn tweede Xbox een ander account aan te maken. Op dat tweede account kan ik dan Call of Duty: Warzone spelen met mijn oudste zoon op twee verschillende spelcomputers. En dat is dus wel zo handig. Daarnaast geeft die gewoon meer mogelijkheden om games te ontdekken.

Rocket League
Rocket League (Afbeelding: Psyonix)

Op hun eigen blog heeft Microsoft een lijst van zo’n vijftig games vrijgegeven die je nu volledig gratis kunt spelen op de Xbox. Uiteraard is niet elke game even interessant, maar er zitten zeker wel een aantal titels bij die nu net wat toegankelijker zijn geworden. Uit de lijst zijn dit wat mij betreft echte aanraders: Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Destiny 2, Fortnite, Phantasy Star Online 2, Resident Evil Revelations 2 en Rocket League. Ideaal dus als je als nieuwkomer in de gamewereld een Xbox op de kop tikt en gelijk wat games wilt hebben om mee los te gaan.

Meer gratis games

Heb je geen Xbox, maar bijvoorbeeld wel een Nintendo Switch? Dan kun je daar ook heel wat games gratis op scoren. Daarbij heb je overigens nog wel het nadeel dat je een actief abonnement op Nintendo Switch Online moet hebben, maar dat is een stuk betaalbaarder.

5 gratis Nintendo Switch games die je moet spelen in april 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen