5 gratis Nintendo Switch games die je moet spelen in april 2021

Games Jelle van Es 11 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Gamen is zeker geen goedkope aangelegenheid. Wie een gloednieuwe game op de Nintendo Switch wil kopen, betaalt daar al snel zo’n zestig euro voor. Gelukkig heb je dan wel vaak een game te pakken waar je je tientallen uren mee kunt vermaken. Je hebt echter ook een aantal games die gratis te scoren zijn. Het zijn over het algemeen free-to-play-games die je willen verleiden om in-game aankopen zoals skins te doen. Maar als je daar geen behoefte aan hebt, dan zijn het heerlijke games om een tijdlang voor nog te spelen. Dit zijn daarbij de beste gratis games voor de Switch.

Beste gratis games Nintendo Switch

1. Rocket League

Rocket League is één van de leukere games van de afgelopen Jaren, die ook beschikbaar is op de Nintendo Switch. De game was bij de lancering een premium-game, waarvoor je moest betalen. Maar nadat de studio werd overgenomen door Epic Games, werd al snel besloten dat de game een free-to-play model ging volgen. Qua gameplay is er echter niks veranderd aan de game, het geld wordt vooral verdiend met micro-transacties. Bijkomend voordeel is dat de game nu met seizoenen werkt, waardoor er regelmatig iets te doen is. En omdat het concept van de game zo simpel is, met wagens in een arena tegen een bal aanbeuken en op die manier een doelpunt te maken, is het heerlijk toegankelijk. Tegelijkertijd biedt de game ook veel diepgang, waardoor je het heel erg lang kunt gaan spelen.

Rocket League
Rocket League (Afbeelding: Psyonix)

2. Fortnite

Fortnite is één van de grote successen op het gebied van het free-to-play-genre. De game is wellicht over zijn grote hype-hoogtepunt heen, maar vergis je niet: de game wordt nog altijd massaal gespeeld. Doordat er telkens nieuwe seizoenen in de game verschijnen, is er bovendien regelmatig wat nieuws te beleven. Het grote geld wordt verdiend met het verkopen van emotes, speciale skins en de battle-pass, maar als je gewoon puur voor de gameplay gaat en wilt samenwerken met vrienden, dan is het een heerlijke gratis om te proberen. Ook handig wanneer één iemand bijvoorbeeld op de PlayStation 4 speelt en de ander op de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Fortnite
Nintendo Switch Fortnite (Afbeelding: Nintendo)

3. Pokémon Quest

De derde game uit dit overzicht van de beste gratis Nintendo Switch-games is de eerste die echt exclusief op het platform beschikbaar is. In de game reis je af naar Tumblecube Island, waar je Pokémon vindt met een kubus-vormig karakter. Dat is weer iets anders dan dat je gewend bent. Je vormt een team van drie Pokémon om op het eiland zijn geheime schatten te ontdekken en daarbij zul je het ook gaan opnemen tegen wilde Pokémon. Uiteindelijk heb je het doel om alle 151 Pokémon van de eerste generatie te vangen, maar dan ben je wel weer een tijdje verder.

Pokémon Quest
Pokémon Quest (Afbeelding: Nintendo)

4. Tetris 99 via Nintendo Switch Online

Technisch gezien is Tetris 99 niet een gratis game voor de Nintendo Switch. Je moet namelijk een actief Nintendo Online-abonnement hebben om van de game te genieten. Aangezien de meeste gamers dat sowieso wel hebben om op die manier online te gaan gamen, neem ik hem toch even mee in dit overzicht. Tetris 99 is een game waarbij je met 99 spelers een potje Tetris gaat spelen. Elke keer dat het je lukt om een lijn weg te spelen, dan komt die bij een willekeurige tegenstander terecht. Het doel is om zo lang mogelijk in leven te blijven, wat een behoorlijke pittige uitdaging is. En als dat niet lukt, dan is de kans groot dat je daarna gewoon weer een nieuw potje opstart. Zo leuk is de game.

Tetris 99
Tetris 99 (Afbeelding: Nintendo)

5. Fallout Shelter

Fallout Shelter begon als een gratis game voor de smartphone, maar wist uiteindelijk de weg te vinden naar de Nintendo Switch. En daar speelt de game eigenlijk net iets lekkerder op. In de game is het zaak om je eigen Vault te runnen. Daarbij moet je verschillende kamers bouwen, je Dwellers voorzien van genoeg voedsel en stroom, ze regelmatig op pad sturen om quests te voltooien en nog veel meer. Op een gegeven moment wordt het geheel wel een beetje onoverzichtelijk en probeert de maker je te verleiden om in-game aankopen te doen, maar dan ben je wel een flink aantal uur al verder.

Fallout Shelter
Fallout Shelter op de Switch (Afbeelding: Bethesda)

Dit zijn dus vijf absolute tips om gratis games op de Nintendo Switch te beleven. Wil je meer lezen over gaming op dat platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen