PS4-eigenaren opgelet: één van beste games ooit is nu tijdelijk gratis

Games Jelle van Es 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds 2013 genieten we van alles dat op de PlayStation 4 is verschenen. En ondanks dat de PlayStation 5 op de markt is, is er voor de PS4-eigenaren nog heel erg veel te beleven. Vandaag is daarbij een extra mooie dag.

Want vanaf het moment dat je dit leest, is het mogelijk om op de PS4 één van de beste games gratis te downloaden. Het gaat om Horizon Zero Dawn, de game die een paar jaar geleden door de Nederlandse gamestudio Guerilla Games op het platform werd uitgebracht.

Horizon Zero Dawn gratis op de PS4

Een maand geleden werd al aangekondigd dat Horizon Zero Dawn gratis zou gaan worden op de PS4. Dat was als onderdeel van de aankondiging van het nieuwe Play at Home-initiatief. Daarmee wil Sony gamers een goede reden geven om thuis te blijven en te gamen. Op die manier komt men minder in contact met anderen en voorkom je dus besmettingen met het coronavirus. In eerste instantie kreeg je daarbij een aantal leuke indie-games, maar dit is wel een titel die van een ander niveau is.

Horizon Zero Dawn PS4
Horizon Zero Dawn (Afbeelding: Guerilla Games)

En je moet er redelijk op tijd bij zijn. Op dit moment is het dus mogelijk om Horizon: Zero Dawn te downloaden voor de PS4. Dat kan tot en met 15 mei om 5 uur in de ochtend. Wanneer je dat op tijd doet, dan is de game voor altijd voor jou, je hoeft hem echt alleen maar aan je catalogus toe te voegen. En dan kun je daarna zelf bepalen wanneer je hem speelt. Zelfs wanneer je de game fysiek in je bezit hebt, is het handig om met deze actie de game even te scoren, omdat je hem dan altijd digital in je bezit hebt. Kortom, dit is een kans die elke bezitter van de PlayStation 4 moet aangrijpen.

Ook op de pc

Mocht je geen PS4 bezitten en toch de game per se willen spelen, dan kun je hem ook gaan beleven op de pc. Die is overigens niet gratis, maar de game is alsnog dik de moeite waard.

[REVIEW] Horizon Zero Dawn: Schittert ook op de pc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen