Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 apr 2021

Marvel-film Shang-Chi krijgt eerste trailer vol vette actie en mysterie

Shang-Chi is een van de grootste superheldenfilms van dit jaar. Nu laat Marvel de eerste trailer zien van het project.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings belooft sowieso een bijzondere titel te worden. Niet alleen is het de eerste superheld van Aziatische afkomst, maar ook is het compleet anders dan wat Marvel tot nu toe heeft laten zien. Verwacht een mix tussen de mystieke Aziatische wereld en de bekende Marvel-actie en humor.

Shang-Chi komt eraan!

Net nadat hoofdrolspeler Simu Liu de poster van de film bekendmaakte, dropte Marvel de eerste trailer van de film. “Wie zei dat je alleen cadeautjes ontvangt op je verjaardag? Vandaag geef ik er een weg. Ik laat jullie de teaser-poster van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zien,” schrijft de acteur tijdens zijn verjaardag op Twitter.

In de nieuwe Marvel-film Shang-Chi zien we een oude bekende: the Manderin. Deze schurk uit Iron Man 3 heeft nu een bijrol, want Leung is de nieuwe bad guy. Hij krijgt kracht van de tien magische ringen, die je wellicht herkent uit de titel van de film.

Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 2)

Wie is de ‘nieuwe’ superheld?

De grote vraag is wie Shang-Chi nu precies is. Hij is natuurlijk nog niet zo bekend als andere Marvel-helden zoals Captain America en Spider-Man. Toch is de superheld wel vrij oud. Zo kwam hij het eerst voor in de Marvel comics in de jaren ’70. Hij was in die stripboeken een heroïsche jonge man die zich verzette tegen zijn criminele vader. Eigenlijk was hij alleen bedacht om de schurk Fu Manchu een platform te geven. Marvel haalde voorafgaand aan Shang-Chi eerst de rechten van dat figuur binnen.

Shang-Chi besteedde zijn jeugd aan het leren van martial arts. Hij dacht als kleine jongen zijn vader altijd mensen hielp, maar na het ontmoeten van Manchu’s aartsvijand kwam hij achter de ware aard van zijn vader. Later ontdekte hij ook dat zijn broertjes en zusjes aan de slechte kant stonden.

Op deze datum zie je Shang-Chi

Shang-Chi zou eigenlijk al te zien moeten zijn. De film stond eerst gepland voor februari van dit jaar, maar corona gooide roet in het eten. Nu staat de film op de planning voor 3 september 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel-film Shang-Chi krijgt eerste trailer vol vette actie en mysterie
Sluiten