Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 22 jan 2021

Razer Opus: Fijne headset met active noise cancellation

Wanneer je aan Razer denkt, dan denk je zeer waarschijnlijk aan de vele producten voor gamers. Denk daarbij aan toetsenborden, muizen, gamingsmartphones en natuurlijk headsets. De Razer Opus is ook een headset, maar is bedoeld voor een veel breder publiek. Met zijn active noise cancellation is het een alternatief op de producten van Bose, Sony en JBL.

Daarmee is de Razer Opus eigenlijk vooral bedoeld voor je mediaconsumptie. Lekker luisteren naar je favoriete muziek, Netflix kijken op je iPad en ga zo maar door. Gamen is een optie, maar niet de hoofdreden van aanschaf. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Razer Opus kent een net design

Ik heb heel wat producten van Razer voorbij zien komen. En wat ze eigenlijk allemaal gemeen hebben, is dat ze opvallen. Denk daarbij aan kleurdesign, het groene logo en natuurlijk de vele luchtjes die in de producten gebruikt worden. Wat dat betreft is de Razer Opus een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk niet echt een gaming product, maar meer iets dat je gebruikt in combinatie met je smartphone of iPad. Met de 3.5 mm kabel is het wel mogelijk hem makkelijk in een controller of een Nintendo Switch te pluggen, maar daar is hij dus eigenlijk niet voor bedoeld. Dit is een headset die je makkelijk op je hoofd zet en overal mee naar toe neemt (zodra je weer een keer op reis gaat).

Razer Opus
Ziet er mooi uit (Afbeelding: Razer)

Weet goed geluid buiten te houden

De Razer Opus maakt active noise cancellation (ANC). Dat is iets dat we steeds vaker in hoogwaardige draadloze headsets voorbij zien komen en enorm fijn is om te hebben. Dankzij de techniek wordt geluid van buitenaf weggefilterd en kun je zodoende volledig genieten van de muziek die je luistert of de film die je bekijkt. Hij blokkeert het geluid niet zo goed als dat ik gewend ben van de Bose-headset die ik heb, maar die zit dan ook in een hoger prijssegment (de Opus kost iets meer dan 200 euro). Voor de prijs die je er voor betaald biedt de ANC hetgeen wat je er van verwacht.

Lekker in je eigen wereldje (Afbeelding: Razer)

Zit comfortabel

Wanneer ik thuis werk, dan maak ik veel gebruik van headsets. Zeker nu de kinderen thuis zijn en flink videobellen heb ik rust nodig om mijn eigen werk enigszins goed te doen. Op dat gebied is het goed om te weten dat de Razer Opus fijn zit. Je oren worden niet heel erg warm bij lang gebruikt en de band aan de bovenkant zit comfortabel. Daardoor is het een headset die je zonder problemen een flink aantal uur achter elkaar kunt gebruiken.

Lekker op je hoofd (Afbeelding: Razer)

Batterijlengte van de Razer Opus is in orde

En als je daarbij gebruik maakt van ANC in combinatie met bluetooth, dan is het natuurlijk de vraag hoe lang de batterij mee gaat. Volgens Razer zelf kun je met een volle batterij zo’n 25 uur genieten van de Razer Opus. En dat is eigenlijk dik in orde. De meest hoogwaardige headsets halen wellicht de dertig uur, maar zolang het meer is dan 20, dan ben ik tevreden. Opladen gaat redelijk snel met een USB-C kabel, waardoor je vaak met een paar minuten opladen hem weer een uur of zo kunt gebruiken.

Gaat lang genoeg mee (Afbeelding: Razer)

Nergens echt een uitblinker

Al met al is de Razer Opus een fijne ANC headset. Maar tegelijkertijd vond ik hem wel wat aan de veilige kant. Hij weet nergens echt uit te blinken of op te vallen. Op de meeste vlakken is het gewoon een fijn product, maar zonder een uniek iets. Het geluid is in orde, hoewel de bass wat aan de zachte kant is. De ANC is goed, maar er zijn betere producten op dit gebied. En ook qua batterij zit het in het hogere segment, maar is het niet het allerbeste. Gelukkig staat daar dus een redelijke prijs tegenover, waardoor je veel waarde voor je geld krijgt.

De Razer Opus is nu beschikbaar en is hier te scoren. Liever een headset om echt mee te gamen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Razer Opus: Fijne headset met active noise cancellation
Sluiten