Sam Dille
Sam Dille Gadgets 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple werkt aan krachtige VR -en AR-brillen met ventilator en lenzen op sterkte

Apple richt zich op de toekomst en ontwikkelt een aantal nieuwe headsets. De nieuwe apparaten zullen vooral gericht zijn op virtual en augmented reality, zo blijkt uit een Bloomberg-rapport. Over die eerste hebben we vandaag een aantal interessante nieuwtjes voor je klaarstaan.

Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan een augmented reality-headset. Vandaag zijn er echter nieuwe details uitgebracht over het apparaat dat hieraan zal voorafgaan. Volgens Bloomberg ontwikkelt het bedrijf een virtual reality headset die in 2022 zou worden gelanceerd. De VR-heasdset wordt geleverd met een processor die zelfs de nieuwe M1 overtreft.

Apple ontwikkelt een van de slimste VR-brillen ooit

Het model van Apple is gemaakt van stof en ontworpen om lenzen op sterkte te ondersteunen. Sommige prototypes zouden externe camera’s hebben voor betere VR-functionaliteit. Het is ook mogelijk dat deze sensoren worden gebruikt voor handmatige tracking.

VR-bril in actie Virtual Reality Apple nextvr
Een VR-bril (Afbeelding: Pixabay / tmeier1964)

Het bedrijf heeft echter wat problemen gehad met het apparaat. Er is bijvoorbeeld een fan voor de headset nodig. Dat zorgde ervoor dat eerdere prototypes erg groot en zwaar werden. Ongmogelijk dus om voor langere tijd te gebruiken. De lenzen zorgen ook geregeld voor uitdagingen. Daarnaast gaat de headset heel duur uitvallen, als Apple doorgaat met beeldschermen met een hoge resolutie.

We weten helaas minder over de AR-headset

Over de AR-headset weten we helaas nog een stuk minder. Dat apparaat is volgens Bloomberg nog in de beginfase. Dit zou betekenen dat de lancering van het model nog jaren op zicht gaat laten wachten. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Naast een gloednieuwe headset lijkt Apple ook serieus bezig te zijn met de eerste onderhandelingen voor een Apple Car. Het bedrijf is sinds begin dit jaar in gesprek met Hyundai over een eventuele samenwerking. Check hier alles dat we tot nu toe over dit innovatie project weten en het concept van de Apple Car.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!