Sam Dille
Sam Dille Digital 22 jan 2021

TikTok wordt nog interessanter dankzij gloednieuwe functie

TikTok heeft een nieuwe functie gelanceerd die het voor populaire tiktokkers makkelijker maakt om Q & A-sessies met hun fans te organiseren. Social media-adviseur Matt Navarra mertke de feature als eerste op. Vervolgens deelde hij er afbeeldingen van op zijn Twitter-account.

TikTok vertelde TechCrunch dat gebruikers met een openbaar account en meer dan 10.000 volgers zich kunnen aanmelden om de functie te testen. Dit kunnen ze doen via het instellingenmenu van de app. Zodra ze zich hebben aangemeld, zien volgers twee nieuwe pictogrammen. Hiermee kunnen fans vraggen stellen via hun profielpagina en de comment-sectie van video’s die ze plaatsen. Op hun beurt kunnen videomakers reageren met een video of tekst.

Nieuwe functie maakt Q & A’s uitvoeren veel eenvoudiger

De functie maakt het vraag- en antwoordproces een stuk makkelijker. Dit komt doordat tiktokkers eenvoudig alle vragen die hun fans hebben gestuurd via een deel van de app-interface kunnen zien. Als extra bonus werkt de feature ook met de livestreamfunctie.

TikTok 2019
TikTok (Afbeelding: AFP)

Q & A’s zijn een belangrijk onderdeel van alle sociale mediaplatforms, maar ze zijn essentiëel op TikTok. Populaire gebruikers doen namelijk vaak hun best om gedetailleerde reacties op hun fans te filmen. Het is dus geen verrassing dat het social mediaplatform dit proces makkelijker wil maken. TikTok vertelde TechCrunch dat het van plan is om de functie in de komende weken uit te rollen naar extra creatoraccounts.

TikTok krijgt meer zichtbaarheid in Google

Ook Google merkt op dat TikTok een steeds groter mediaplatform aan het worden is. De zoekmachine heeft haar mogelijkheden voor TikTok-filmpjes tussen zoekresultaten flink uitgebreid. Google teste afgelopen jaar deze een nieuwe zoekfunctie op smartphones. Deze kersverse feature zal een carrousel hebben waarmee je makkelijk korte filmpjes kunt bekijken. De carrousel is nog in beginfase en dus nog lang niet in Nederland te gebruiken. We zullen dus weer even geduld moeten hebben.

Reageer op artikel:
TikTok wordt nog interessanter dankzij gloednieuwe functie
Sluiten