Google Podcasts stopt: dit zijn de beste podcast-apps op Android

Apps Sam Dille 28 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

2024 wordt het jaar waarin we afscheid nemen van Google Podcasts. De functie, die al sinds 2018 bestaat, verdwijnt uit de Play Store. Op welke podcast-app kun je nu rekenen als Android-gebruiker?

Vorig jaar liet Google in de blogpost weten dat haar podcastfunctie gaat stoppen. De zoekgigant wil namelijk volop investeren in YouTube Music. Het doel is om van YouTube Music een nog betere app te maken dan Google Podcasts.

Je kunt de streamingdienst nu nog gebruiken. Google verwacht ergen dit jaar te stoppen met podcasts. De zoekmachine werkt nu aan een tool om de overstap naar een ander platform makkelijker te maken.

Ga je Google Podcasts missen? Probeer dan deze Android-alternatieven

Heb je een Android-smartphone, dan is dit een vervelende boodschap. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die net zo goed, of zelfs beter, zijn. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet in onderstaande lijst.

#1 YouTube Music: de vervanger van Google Podcasts

Ben je een trouwe gebruiker van Google Podcasts, dan is YouTube Music het meest logische alternatief. De muziekdienst van YouTube wordt namelijk het nieuwe platform voor podcasts van Google.

Je kunt er allerlei interessante onderwerpen vinden, van true crime tot comedy en zelfhulp. De Android-app biedt nog geen exclusieve shows, en dat is het voorlopig ook niet van plan. Toch is het een handige plek om al je favoriete podcasts en muziek te beluisteren.

#2 Spotify voor Android

In tegenstelling tot Google Podcasts en YouTube Music, investeert Spotify flink wat geld in eigen podcasts. Zo heeft de beroemde streamingdienst al de rechten overgekocht van onder andere The Joe Rogan Experience, Call Her Daddy en Armchair Expert. Spotify doet zelfs wat experimenten met AI.

Verder kun je bij Spotify terecht voor al je andere favoriete shows. Het handige aan deze streamingdienst is dat je afspeellijsten kunt maken met je favoriete afleveringen. Zo heb je al je favorieten makkelijk binnen handbereik.

Podcasts voor Spotify op Android
(Afbeelding: Spotify)

#3 Podimo

De Deense podcast-app Podimo heeft in sneltreinvaart een groot deel van de Nederlandse podcastmarkt overgenomen. Zo zijn populaire titels als Geuze & Gorgels, Moordcast en De Zelfspotcast alleen op dat platform te beluisteren. Maar je kunt er net als bij Google podcasts ook genoeg buitenlandse shows afspelen.

Het handige aan Podimo is, dat de Android-app je gepersonaliseerde aanbevelingen geeft op basis van jouw luistergedrag. Het is een slimme manier om nieuwe podcasts te ontdekken en je luisterervaring te verrijken.

Podimo is de Netflix van de podcasts: wat kun je ermee?
(Afbeelding: Podimo)

#4 Pocket Casts

Deze Android-app wordt in tegenstelling tot Google Podcast nog niet veel gebruikt in ons land. Maar daar moet echt verandering in komen. Pocket Casts is eigenlijk de beste keuze als je op zoek bent naar een professionele podcast-app.

De app heeft een handige tegeltjes-interface, die enorm overzichtelijk is. De Android-app biedt gecureerde content in verschillende categorieën, waardoor je echt goede podcasts kunt ontdekken. Pocket Casts ondersteunt ook handige functies zoals Smart Speed en Voice Boost.

Pocket Casts voor Android
(Afbeelding: Pocket Casts)

Hoe je nog betere verhalen tegenkomt via Google Discover

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen