Hoe je nog betere verhalen tegenkomt via Google Discover

Apps Sam Dille 16 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig kun je nieuws op veel verschillende manieren krijgen, zoals in kranten, op de radio, op tv en op je telefoon. Apps zoals die van Google zorgen ervoor dat je het laatste nieuws op je telefoon kunt lezen. Ze gebruiken slimme technologie om nieuws te tonen dat bij jouw interesses past.

Google Discover is een onderdeel van de Google Home-app op je telefoon. Het laat je nieuws, video’s en verhalen zien op basis van jouw interesses en zoekgeschiedenis. Als je Discover wilt vinden, kun je naar rechts vegen op je startscherm of de Google Home-app openen.

Die algoritmes zijn alleen niet altijd even zuiver. Soms kun je rare suggesties krijgen zoals vreemde video’s op YouTube of ongewenste nieuwsberichten. Gelukkig kun je de Google Discover-app resetten, zodat het algoritme opnieuw begint. Zo kun je weer fris nieuws krijgen.

Stap 1: reset jouw Google Discover

Als je jouw gegevens van Google Discover wilt wissen, hoef je alleen maar een paar instellingen te veranderen. Hierdoor worden de verzamelde gegevens op je hele apparaat opnieuw ingesteld. Maar maak je geen zorgen, je verliest geen belangrijke dingen zoals telefoonnummers, accounts of bestanden.

Open de Instellingen-app op je smartphone. Scroll naar beneden en kies voor de categorie Apps. Tik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm en kies voor App-voorkeuren resetten. Druk nu op Resetten. Start tot slot je toestel opnieuw op en open Google Discover om te testen of het is gelukt.

Samsung verliest unieke Galaxy S24-functie nu al aan Google
Mis je favoriete verhalen niet! (Afbeelding: Google)

Stap 2: update de Google-app naar de nieuwste versie

Is jouw Google Discover nog steeds niet naar wens? Dan kun je overwegen om de versie van de Google-app op uw telefoon bij te werken. Gebruik je een verouderde versie, dan kan het namelijk voorkomen dat resets niet goed werken.

Open de Play Store, tik op de zoekbalk en typ Google in. Tik op het pictogram van de Google-app in de zoekresultaten om de winkelpagina te openen. Als er een update beschikbaar is, verschijnt er een gekleurde knop bovenaan de pagina. Druk erop om de app bij te werken. Als je niet zo’n knop kunt vinden, gebruik je de Google-app al in de nieuwste versie. Dan moet je stap 3 gebruiken om Google Discover te resetten.

Stap 3: start je smartphone opnieuw op

Als noch de reset, noch de Google-update werken, moet je jouw smartphone waarschijnlijk opnieuw opstarten. Zo heeft je toestel ruimte om kleine storingen te corrigeren.

Houd de aan/uit-knop van je apparaat enkele seconden ingedrukt. Er verschijnen nu drie opties: Uitschakelen, Opnieuw opstarten en Alarmstand. Tik op Opnieuw opstarten en laat je smartphone het proces uitvoeren. Hij zou nu automatisch opnieuw moeten opstarten. Als je weer toegang hebt tot de interface, open je Google Discover om te testen.

AI van Google weet straks alles van je zonder dat je het door hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen