Ho ho ho: dit zijn de 10 beste kerstfilms op Netflix (volgens Rotten Tomatoes)

Films & Series Sam Dille 16 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Als er een dennenboom in huis staat en je hoort Mariah Carey op de radio, dan weet je hoe laat het is. Het is bijna Kerstmis! Ook dit jaar staan er flink wat films op Netflix speciaal voor tijdens de feestdagen. Wij geven je de beste opties volgens Rotten Tomatoes.

Kerstfilms kunnen je Kerst maken of breken. Soms brengen ze je in de feeststemming met hartverwarmende verhalen. Maar ze kunnen ook al snel de plank mis slaan. Extra belangrijk dus dat je een goede titel uitzoekt.

Netflix heeft een aantal films in haar catalogus, die tijdens de Kerst heerlijk zijn om naar te kijken. Rotten Tomatoes maakte een selectie van de beste titels volgens recensenten.

Kerst op Netflix: de tien beste kerstfilms volgens Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes beoordeelt films met een percentage tussen de 0 en 100. Dit percentage geeft het aantal positieve reviews weer. Een percentage van 100 procent zou dus betekenen dat de film geen negatieve recensies heeft ontvangen. Netflix heeft één kerstfilm die deze score wist te behalen.

#10 The Christmas Chronicles (2018)

Score: 68 procent

Deze Netflix-film speelt zich af op kerstavond. Broer en zus Kate en Teddy Pierce bedenken een plan om de Kerstman te vangen op camera. Maar hun plan loopt helemaal anders wanneer ze per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen. Samen met de Kerstman moeten ze alle gestolen cadeaus terugvinden en ervoor zorgen dat Kerstmis gered wordt.

#9 The Noel Diary (2022)

Score: 69 procent

In The Noel Diary volgen we de getalenteerde schrijfster Noelle die terugkeert naar haar geboorteplaats om inspiratie te vinden voor haar nieuwe boek. Terwijl ze door haar vaders dagboek bladert, ontdekt ze een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen.

#8 A Christmas Prince (2017): Een romantische kerst door Netflix?

Score: 73 procent

A Christmas Prince is een zoetsappige romcom die zich afspeelt rond de feestdagen. De Netflix-film gaat over een jonge journaliste die undercover gaat als de nanny van een prins. Ze raakt verwikkeld in een koninklijk schandaal en wordt onverwachts verliefd.

#7 A Castle for Christmas (2021)

Score: 75 procent

Deze kerstfilm van Netflix speelt zich af in Schotland. Het verhaal volgt een succesvolle schrijfster die besluit een kasteel in Schotland te kopen. Maar ze komt er al snel achter dat het kasteel in slechte staat verkeert en dat de knappe. En dat de kasteelbezitter niet van plan is om het te verkopen. Het is een film vol humor, romantiek en prachtige Schotse landschappen.

#6 Let it Snow (2019)

Score: 81 procent

Kerst vier je natuurlijk lekker warm thuis of in een goed restaurant. Maar in de film Let it Snow zit dat net iets anders. De Netflix-film draait om een groep tieners die vastzitten in een sneeuwstorm. Terwijl ze samen proberen te overleven, ontstaan er vriendschappen en misschien wel relaties.

#5 A Boy Called Christmas (2021)

Score: 84 procent

A Boy Called Christmas is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig. In de Netflix-film kijken we mee met een jongen genaamd Nikolas. Hij gaat op zoek naar zijn vermiste vader. Nikolas belandt in het magische land van de kerstman, waar hij vriendschap sluit met elfjes en andere bijzondere wezens. Samen beleven ze spannende avonturen en ontdekken ze de ware betekenis van Kerstmis.

#4 Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery (2022): een kerstmoord op Netflix

Score: 91 procent

Deze titel is speciaal voor mensen die wel klaar zijn met romcoms en wat meer spanning zoeken. Who Killed Santa? is een spannende misdaadfilm die draait om de moord op de kerstman in het stadje Murderville. Een groep kleurrijke personages, waaronder detectives, verdachten en getuigen, probeert de moordenaar te ontmaskeren.

#3 Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Score: 95 procent

Jingle Jangle: A Christmas Journey is een kerstmusical die zich afspeelt in de magische wereld van Cobbleton. Het verhaal volgt de excentrieke uitvinder Jeronicus Jangle, wiens leven verandert als zijn meest waardevolle uitvinding wordt gestolen. Met behulp van zijn kleindochter en een bijzondere uitvinding herontdekt Jeronicus het plezier van Kerstmis.

#2 Klaus (2019)

Score: 95 procent

De makers van Klaus hebben enorm hun best gedaan om een sprookjesachtige wereld te maken. Het is namelijk een prachtige animatiefilm over het verhaal van Jesper. Hij is een verwende postbode die naar het afgelegen eiland Smeerensburg wordt gestuurd.

Daar ontmoet hij Klaus, een mysterieuze timmerman die speelgoed maakt. Samen brengen ze vreugde en magie terug naar het dorp en leren ze de waarde van vriendschap en vriendelijkheid.

#1 Alien Xmas (2020): de beste kerstfilm die je kunt zien op Netflix

Score: 100 procent

Alien Xmas heeft iets weg van een andere bekende kerstfilm: The Grinch. Deze Netflix-film gaat over een groep buitenaardse wezens die van plan is om de kerstcadeaus van de aarde te stelen. Maar als een jonge alien per ongeluk een aardbewoner ontmoet, begint hij de ware betekenis van Kerstmis te begrijpen.

De app die iedere Netflix, Disney of Amazon Prime Video-gebruiker wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen