Tesla trekt stekker uit langverwachte Model S Plaid+

Elektrische auto's Mark Hofman 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla CEO Elon Musk heeft afgelopen weekend de stekker getrokken uit de langverwachte Model S Plaid Plus. En dan hebben we het helaas niet over de laadstekker van een Supercharger-station, maar over het algehele project.

Op Twitter maakt Musk bekend dat de standaard Model S Plaid simpelweg veel te goed is om er nog een Plus-model aan te hangen. Prima natuurlijk, maar is een paar dagen voor lancering niet een beetje kort dag?

Tesla Model S Plaid Plus geannuleerd

Sinds 2019 wordt de Tesla Model S Plaid al benoemd en kijken consumenten uit naar de komst van de nieuwe elektrische auto. Afgelopen maand werd bekend dat het nieuwe model iets meer tijd nodig zou hebben en vanaf 10 juni 2021 te bestellen zou zijn. Naast het Standaard Plaid-model zou er dus ook een Plaid Plus model komen, maar deze wordt dagen voor lancering geannuleerd door Elon Musk zelf. Op de website van het bedrijf staat wel dat Plaid Plus vanaf halverwege 2022 beschikbaar zal zijn.

Het argument dat Plaid “gewoon zo ontzettend goed is” lijkt op papier wel op te gaan. De nieuwe elektrische auto van Tesla laat namelijk flink wat indrukwekkende cijfers zien. De Model S Plaid is namelijk voorzien van een actieradius van 628 kilometer. Dat is minder dan het huidige Long Range-model heeft, al gaat de nieuwe variant wel een stuk harder. De Tesla Model S Plaid is namelijk voorzien van 1020pk, trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in 2.1 seconde en heeft een topsnelheid van 322 kilometer per uur.

Vernieuwd interieur

Zoals je hieronder kunt zien is het nieuwe model ook voorzien van een vernieuwd interieur. Met een stuur dat rechtstreeks uit Knight Rider komt en een zelfde opstelling als de Tesla Model 3 weet dit model ook de show aan de binnenkant te stelen. Al helemaal, omdat mensen op de achterbank nu ook kunnen genieten van alles wat de auto te bieden heeft door het tweede beeldscherm.

Tesla Model S Plaid
Het vernieuwde interieur (Afbeelding: Tesla)

Ben je nu benieuwd hoe goed het huidige Long Range model van de Tesla Model 3 zich staande houdt tegenover de Ford Mustang Mach-E? Lees dan zeker deze vergelijking dan even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen