PlayStation 5 krijgt binnenkort opvallende Xbox-exclusive

Games Jelle van Es 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 en de Xbox Series X zijn allebei twee fijne spelcomputers die een grote upgrade zijn ten op zichte van de oudere consoles. De keuze tussen beide spelcomputers zal uiteindelijk vooral te maken hebben met games.

Op dat gebied heeft de PlayStation 5 wel een streepje voor. Er zijn op dit moment al een aantal games die je exclusief op het platform kunt gaan spelen. En nu ziet het er naar uit een titel die exclusief was voor de Xbox de overstap maakt.

PlayStation 5 krijgt een exclusieve Xbox-game

Het gaat om de game The Medium, die eerder dit jaar verscheen en één van de weinige games was die exclusief op de Xbox Series X (en de pc) verscheen. En die game zou dus de overstap gaan maken naar de PlayStation 5. Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden van een nieuwe leeftijdsrating die is afgegeven door de Amerikaanse ESRB. Het geven van zo’n leeftijdsrating is een must voor een game om uiteindelijk op de markt te komen. En daardoor weten we nu dat de game zo goed als zeker op de PS5 gaat verschijnen.

Medium op de Xbox Series X
Medium op de Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Ondanks dat The Medium dus een game is die exclusief op het Xbox-platform verscheen, is het niet onmogelijk dat de game dus ook naar de PlayStation 5 komt. De titel is namelijk gemaakt door Bloober Team, wat een onafhankelijke ontwikkelaar is. Daardoor hebben ze dus de vrijheid om hun titel ook op een ander platform zoals de PayStation 5 uit te brengen. En dat lijkt dus nu ook te gaan gebeuren. De game draait om een personage genaamd Marianne, die als medium de mogelijkheid heeft om tussen twee werelden te reizen. Aan de ene kant heb je de gewone wereld zoals wij die zien. Maar daarnaast kan ze ook reizen naar de wereld van de geesten. Door telkens tussen die twee werelden te reizen kom je verder in de game.

Goed ontvangen

The Medium kwam zoals gezegd begin dit jaar uit en werd goed ontvangen. Het is één van de weinige exclusieve games voor de Xbox die echt interessant is. En nu lijkt hij dus later dit jaar ook op de PlayStation 5 uit te komen. Ben je op zoek naar een interessante exclusieve game voor dat platform? Dan is het goed om te weten dat je vanaf deze week aan de slag kunt gaan met de nieuwe Ratchet & Clank.

Ratchet & Clank: Rift Apart overtreft zichzelf met bizar wapenaanbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen