Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Ratchet & Clank: Rift Apart overtreft zichzelf met bizar wapenaanbod

Wie in het bezit is van een PlayStation 5, is op zichzelf waarschijnlijk al een stuk gelukkiger. Games draaien er een stuk beter op en laadtijden zijn veel minder. En zo nu en dan komt er een grote nieuwe game uit, zoals Ratchet & Clank: Rift Apart.

Ratchet & Clank: Rift Apart is één van de grotere titels die in de planning staat voor de PlayStation 5. Sterker nog, over een paar weken komt de game uit en kun je er los meegaan. De nieuwe trailer laat zien met wat voor soort wapens je in de game aan de slag kunt gaan.

Ratchet & Clank: Rift Apart toont wapens

De trailer van Ratchet & Clank: Rift Apart is onderdeel van een drieluik. Onder het kopje van de Zurkon Jr’s Almost Launch Party wil de ontwikkelaar de verschillende elementen van de game tonen. De eerste video gaat over de wapens en de manier hoe je vijandelijke aanvallen ontloopt. Wapens zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest voor de serie. De maker van de game weet er altijd wat exotische wapens in te gooien. In het begin heb je meestal enkel je fysieke aanval en een pistool. Maar hoe verder je in de game komt, des te meer er mogelijk is. Bekijk hieronder de trailer.

Qua wapens krijg je naast een klassiek wapen als de Buzz Blades in Ratchet & Clank: Rift Apart te maken met zoiets als de Blackhole Storm en de Negatron Collider. Dat geeft je weer heel wat mogelijkheden om lekker los te gaan in de game. Daarbij is het goed om te weten dat de game goed gebruik maakt van de nieuwe PlayStation 5-controller. Als je de triggers halverwege indrukt, dan krijg je een ander gevoel dan wanneer je hem volledig indrukt. Ook hoor je de kogels vanuit de speaker van je controller er uitschieten. Op die manier krijg je nog meer een gevoel van interactie met de game.

Platform-elementen

Deze Ratchet & Clank: Rift Apart-trailer laat daarnaast ook dus verschillende platform-elementen zien. Zo kun je in de PlayStation 5-game bijvoorbeeld langs de muren rennen en gebruik maken van de Phantom Dash om op die manier vijanden te ontwijken. Wanneer de game uitkomt, dan kun je hem spelen in 4K met 30 fps. Is Full HD genoeg? dan kun je op 60 frames per seconden losgaan. De game staat gepland voor 11 juni.

Sony stunt met eerste deals voor PlayStation 5-games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!