Gaat Harry Potter de OnePlus Watch redden met zijn magie?

Gadgets Wesley Akkerman 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat we binnenkort een nieuwe versie van de OnePlus Watch kunnen verwachten: een Special Edition van Harry Potter. De nieuwe smartwatch wordt tot op heden nog niet bijzonder goed ontvangen door pers en publiek. Een positieve marketingcampagne zou daarbij dus goed kunnen helpen.

Afgelopen maart bracht de Chinese fabrikant naast twee smartphones, ook voor het eerst een smartwatch uit. Die smartwatch, met de toepasselijke naam OnePlus Watch, wordt niet bijzonder goed beoordeeld. Ook wij waren niet bepaald enthousiast. Het bedrijf probeert wat problemen op te lossen middels updates, maar die zorgen op hun beurt ook weer voor andere problemen.

Nieuwe variant van OnePlus Watch

Tijdens de presentatie van het slimme horloge, maakt het bedrijf meteen bekend dat er ook een speciale Cobaltversie gelanceerd wordt. Die versie mag rekenen op een robuuster omhulsel, dankzij kobaltlegering en saffierglas. Maar nu lijkt het er dus op dat we nog een derde variant mogen verwelkomen.

Harry Potter OnePlus Watch
Harry Potter-wijzerplaten voor OnePlus Watch (Afbeelding: Oxygen Updater)

Dat blijkt uit gelekte gegevens, die ontdekt zijn door Oxygen Updater. Die website heeft namelijk verwijzingen naar Harry Potter ontdekt in de Health-applicatie, versie 2.1.3. Deze Health-app op je smartwatch gebruik je om je gezondheidsgegevens te delen met je smartphone.

Harry Potter Limited Edition

In de code van de app staan verwijzingen naar een Harry Potter Limited Edition. Toen is de redactie verder gaan graven, waardoor er vervolgens OnePlus Watch speciale wijzerplaten aan het licht kwamen. Op de wijzerplaten is onder meer Hogwarts te zien (de school uit de magische wereld), evenals de verschillende huizen binnen die school.

OnePlus komt met nieuwe betaalbare smartphone (en dit is de naam)

OnePlus heeft zelf nog niets over het bestaan van een Harry Potter-smartwatch naar buiten gebracht. Het is dus vooralsnog niet duidelijk of het bedrijf hieraan werkt. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan het nu niet lang meer duren voor dat het horloge aangekondigd wordt, aangezien de info nu toch al op straat ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Oxygen Updater

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen