GTA 6: 3 geruchten die je niet moet geloven (en één die best kan kloppen)

Games Jelle van Es 7 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

In 2013 verscheen GTA 5 en die game veranderde redelijk de wereld van games. Het was een ongekend succes, dat meer dan 100 miljoen keer werd verkocht. In 2021 zou je verwachten dat we GTA 6 voorgeschoteld krijgen. Maar dat is niet het geval. Dit jaar krijgen we wel een next-gen versie van deel vijf en lijkt niks erop te wijzen dat het zesde deel snel komt. Maar dat neemt niet weg dat er veel over wordt geschreven.

En ik snap waarom men over GTA 6 wil schrijven. Enerzijds omdat je gewoon heel erg graag een nieuw deel ziet om uren mee aan de slag te gaan. Er is echter een betere reden waarom er zoveel over deze nog niet aangekondigde game wordt geschreven: het wordt veel gelezen. En dat is toch vaak waar het bij websites om draait. Ook bij deze website proberen we zoveel mogelijk lezers binnen te halen. Daar verdienen we ons brood mee. En ja, wij schrijven soms ook over geruchten en hebben ons ook wel eens schuldig gemaakt aan clickbait-achtige artikelen over deze game. Maar we hadden het veel bonter kunnen maken. Want er zijn echt enorm veel geruchten rondom de game. De hoogste tijd om er een paar op een rij te zetten.

GTA 6 geruchten op een rij

1. GTA 6 werkt met crypto

De populariteit rondom Bitcoin en andere cryptocurrency is hoog. Er zijn mensen die beweren dat dit echt de toekomst gaat zijn. En als gevolg daarvan zijn er heel wat partijen die er een graantje van mee willen pakken. En dus wordt dat onderwerp nu ook gekoppeld aan GTA 6. Want volgens ene Tom Henderson zou de nieuwe game met cryptovaluta gaan werken. Dit in plaats van de standaard dollars. Het is nog altijd dus een vorm van inkomsten waarmee je dingen kunt aanschaffen. Ik betwijfel echter of dit past bij wat de game uitstraalt. Je hebt namelijk een titel die door 100 miljoen gamers wordt gespeeld. En om dat an cryptocurrency te koppelen, lijkt met iets te ver gezocht. Overigens is het echt cryptocurrency in de game. Je kunt er dus niet in het echt iets mee doen.

2. Eind 2022 de aankondiging

Een andere lekker stelt dat de next-gen release van GTA 5 ervoor zorgt dat Rockstar Games voorlopig nog geen plannen heeft om GTA 6 uit de doeken te doen. Die aankondiging zou volgens hem op zijn vroegst eind 2022 gaan komen en dan komt de game pas eind 2023 uit. Dit klinkt op zich niet zo heel erg gek. We weten namelijk wel dat de nieuwe game in ontwikkeling is, dat is de enige betrouwbare stukje informatie dat we hebben, maar wanneer hij komt, dat blijft de vraag. Maar dit zou wat mij betreft wel kunnen kloppen.

3. Een gelekte kaart toont de nieuwe locatie

Eén van de dingen die ik zeker weet rondom de geruchten van GTA 6 is dat elk stukje gerucht dat versterkt wordt met beeldmateriaal al voor 95 procent bullshit is. Rockstar Games is echt een fort en daar wordt zelden iets uit gelekt. En als dat al gebeurt, dan is dat omdat er promotiemateriaal naar derde partijen wordt gestuurd en daar dingen gelekt worden. Tot aan dat moment komt er echt niks uit. Een goed voorbeeld daarvan is nog altijd GTA San Andreas. Een game waarvan ik niks wist totdat hij opeens tijdens de eerste dag van de E3 in 2004 in een Amerikaans magazine uit de doeken werd gedaan. En dat zal straks ook met deel zes gebeuren. Een gerucht dat de game zich zou afspelen in Vice City en dat een deel van de map daarvan zou zijn gelekt is dan ook pure onzin.

GTA 6 map
De map met rechtsboven Vice City (Afbeelding: Imgur)

4. GTA 6 speelt zich toch niet af in Vice City

Het mooie aan GTA 6 geruchten is dat je ze eindelijk kunt uitmelken. Want het ene moment zeg je dat de game teruggaat naar de jaren tachtig met Vice City als setting en de andere keer zeg je weer dat Vice City toch niet de setting is. Hoe tof ik GTA Vice City ook vond, betwijfel ik op dat de setting kan gaan worden. Ik denk dat alleen virtuele versies van New York en Los Angeles aansprakelijk genoeg zijn om een game van deze schaal aan te kunnen. Wat dat betreft zou een terugkeer naar Liberty City het meest voor de hand liggen, maar dat is echt puur een gevoel. Dat zou ik nooit als gerucht naar buiten brengen.

GTA 6 Vicey City
Vice City op een laptop (Afbeelding: Trenchophotography / Unsplash)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen