Grand Theft Auto 5: zoveel bloed heb je minimaal aan de vingers

Games Jelle van Es 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Grand Theft Auto 5 is een game die inmiddels al heel wat jaren geleden is uitgekomen, maar dankzij GTA Online nog altijd zeer populair is. Bovendien is de game onlangs teruggebracht op de Xbox Game Pass, zodat iedereen er mee los kan gaan.

Mocht je daarbij een gamer zijn die zo vredelievend mogelijk zijn games speelt, dan heb je aan Grand Theft Auto 5 echt een hele slechte titel. Natuurlijk kun je proberen om geen brave burgers aan te rijden terwijl je rondrijdt, maar in het hoofdverhaal van de game heb je echt veel bloed aan je vingers.

Grand Theft Auto 5 is een game met veel kills

Dat is althans hetgeen dat de Youtuber Sex-positive Gamer heeft uitgezocht. Deze gamer ging los met het hoofdverhaal van Grand Theft Auto 5 en telde de aantal kills die je voor het verhaal en het voltooien van een missie moest maken. Wanneer er andere mogelijkheden waren dan een kill te maken, dan werd daar voor gekozen. Maar in veel missies zit er niks anders op dan je tegenstander uit te schakelen. En als je al die moorden bij elkaar optelt, dan kom je op een bizar hoog aantal uit.

In de bovenstaande video zie je hoe alle verplichte moorden in Grand Theft Auto 5 in zo’n 13 minuten achter elkaar wordt gezet. Naast dat dat heel wat goede herinneringen naar boven brengt met veel toffe missies, is het ook wel veel. In totaal worden er 726 mensen afgemaakt. Franklin is daarbij de persoon met de meeste kills achter zijn naam met 295. Hij wordt gevolgd door Trevor met 258 afgeknalde vijanden. Wat dat betreft is Michael nog het meest vredelievend. Hij knalt slechts 172 mensen in de game af.

Binnenkort op de PS5 en Xbox Series X

Mocht je nog een reden hebben om los te gaan met GTA 5, dan is het goed om te weten dat er nog altijd gewerkt wordt aan een versie die moet uitkomen op de PS5 en de Xbox Series X. Wanneer deze precies verschijnt, dat is nog even afwachten.

GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt geen simpele port

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen