Xbox Game Pass ziet oude bekende terugkeren (en nog meer topgames!)

Games Jelle van Es 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Xbox Game Pass is één van de belangrijke redenen op een Xbox Series X of een andere Xbox te scoren. Met een actief abonnement kun je op elk moment aan de slag met vele games. En nu keert een oude bekende terug op de service.

Het gaat om de grootste game van de afgelopen tien jaar: GTA 5. Die game kwam al eens eerder op de Xbox Game Pass, om vervolgens in de lente van 2020 te verdwijnen. Mocht je toch weer zin hebben om met de game aan de slag te gaan, dan is dit het moment om hem weer op te pakken.

Xbox Game Pass krijgt nieuwe titels

Vanaf 8 april kun je losgaan met GTA 5 op de Xbox Game Pass. Dat liet Microsoft op zijn eigen blog weten. Wat extra grappig is aan deze heruitgave van de game op de service, is dat je hem nu ook via de Cloud kunt spelen. Dat betekent dus dat je op een Android-apparaat de game kunt spelen. Het is een beetje het idee van GTA 5 op de Nintendo Switch: altijd en overal losgaan in de game. Daarbij is het uiteraard wel handig om er een controller bij te pakken om de game op de juiste manier te spelen.

Rockstar wijzigt abonnement en GTA-fans lijken het compleet te verliezen
GTA 5 op de Xbox Game Pass (Afbeelding: Rockstar Games)

GTA 5 is niet de enige grote titel die wordt toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Op 20 april verschijnt met MLB The Show 21 een zeer interessante titel. De honkbal-game wordt gemaakt door Sony San Diego, waardoor dit de eerste Sony-game die op een Xbox-console wordt uitgebracht. Hij is echter ook via de cloud te spelen en het is mogelijk om te spelen tegen gamers op de PlayStation 4 en PlayStation 5 via cross-play. De game komt op de Xbox uit vanwege een overeenkomst die Sony met de MLB heeft afgesloten.

Nog meer games

En dat zijn niet de enige games die binnenkort op de Xbox Game Pass verschijnen. Op chronologische volgorde krijgen we op 8 april Zombie Army 4: Dead War, Disneyland Adventures en Rush: A Disney/Pixar Adventure. Vervolgens kun je op 12 april aan de slag met NHL 21 en tot slot op 15 april met Rain on Your Parade en Pathway. Op die manier is er dus weer genoeg te doen op de service.

Oude Xbox-games nu te spelen op je smartphone via de Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen