Nintendo, Xbox en meer: E3 2021 onthult veelbelovende line-up

Games Jelle van Es 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo, Xbox en andere partijen hebben laten weten dit jaar de digitale versie van de E3 2021 te gaan ondersteunen. Net als vorig jaar gaat de fysieke versie van de grootste gamebeurs ter wereld niet door, waardoor deze steun de organisator ESA goed uitkomt.

Met name de steun van Nintendo lijkt belangrijk te zijn, want die uitgever ging de laatste jaren juist zijn eigen gang. Waarschijnlijk zal het bedrijf de E3 2021 gaan aangrijpen om zijn eigen digitale evenement te gaan houden, maar wel in de periode waarop de gamebeurs digitaal wordt gehouden.

Nintendo, Xbox en meer ondersteunen E3 2021

Zo kun je dus een nieuwe Nintendo Direct gaan verwachten in de periode tussen 12 en 15 juni. Dat is de periode waarin de digitale versie van de E3 wordt gehouden. Naast het eerder genoemde Xbox, zullen ook uitgevers als Capcom, Konami, Take Two, Ubisoft, Warner en Koch Media iets rondom de digitale gamebeurs gaan doen. Daarbij moet je waarschijnlijk gaan denken aan digitale persconferenties of het uitsturen van persberichten met aankondigingen rondom die tijd. Meestal wordt deze periode gebruik om enerzijds compleet nieuwe games aan te kondigen die in de verre toekomst uitkomen en anderzijds krijg je updates van games die al in een eerder stadium zijn onthuld.

Nintendo Switch Lite
De Nintendo Switch Lite (Afbeelding: Nintendo)

Ondanks dat grote namen als Nintendo en Xbox de E3 2021 ondersteunen, mis je ook een hoop bekende namen. PlayStation, Electronic Arts en Activision zijn daarbij de grootste afwezigen, maar ook uitgevers als Bandai Namco, Sega en Square Enix hebben aangegeven niks te gaan doen rondom de digitale gamebeurs. Zij kiezen er voor om op hun eigen moment hun games aan te kondigen. Dat zou overigens alsnog rondom de periode van de E3 kunnen zijn. Zowel PlayStation, Electronic Arts en Square Enix hebben inmiddels hun eigen digitale formats wanneer het aankomt op games aankondigingen.

2021 een jaar van het uitstel

En eerlijk gezegd snakken we wel naar wat duidelijkheid. 2021 is tot nu toe een jaar met veel uitstel door het aanblijven van de problemen met corona. Veel games slippen door en komen later uit. Zo hopen we dat Nintendo rondom de E3 echt meer gaat laten zien van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.

De E3 gamebeurs wordt ook dit jaar een digitaal evenement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen