Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De E3 gamebeurs wordt ook dit jaar een digitaal evenement

Jarenlang was de Electronic Entertainment Expo, oftewel de E3, het belangrijkste moment in het gamejaar. Tijdens dit evenement werden normaal gesproken diverse persconferenties gehouden met grootse aankondigingen.

Vorig jaar ging de E3 niet door. Dat had alles te maken met het feit dat de wereld dankzij de coronacrisis op slot zat. En daar komt voorlopig geen verandering in. Daarom wordt het evenement ook dit jaar digitaal gehouden.

De E3 andermaal digitaal

Dat is althans dat bronnen naar buiten hebben gebracht. De Entertainment Software Association, afgekort de ESA, zou inmiddels alweer de plannen hebben om het ook dit jaar digitaal te gaan houden. Het bedrijf zou daarvoor verschillende plannen en voorstellen hebben gestuurd naar uitgevers. Zij kunnen dan mee doen aan het evenement en drie dagen lang onderdeel zijn van verschillende streams waarin games worden aangekondigd of waar meer van wordt getoond. Ook zouden er daarbij mogelijkheden zijn om demo’s te geven. Wellicht aan de pers die normaal gesproken naar de E3 afreist, maar misschien dat er ook demo’s beschikbaar worden gesteld aan het grotere gamepubliek.

E3
De E3 in 2009 (Afbeelding: Jelle van Es)

Of het plan van de digitale E3 ook van de grond gaat komen, dat is overigens nog de vraag. Steeds meer uitgevers zijn in staat om op hun eigen manier aandacht te vragen voor hun games en zodoende de pre-orders omhoog te rammen. Dan hoef je in principe geen bakken met geld te geven aan een centrale organisatie. Vorig jaar toonden bedrijven als Sony, Microsoft, Ubisoft en Electronic Arts al heel goed aan dat het zelfstandig zijn verhaal kon vertellen. Nintendo deed dat al eerder met hun Nintendo Direct-formaat.

In juni

Mocht zoiets als de digitale E3 toch doorgaan, dan zou dat waarschijnlijk in juni gaan plaatsvinden. Op dit moment wordt daarbij gedacht aan 15 tot en met 17 juni. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!