Harry Potter en James Bond-acteur Paul Ritter (54) overleden

Films & Series Jeroen Kraak 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Britse Paul Ritter is afgelopen maandag overleden. De 54-jarige acteur die meespeelde in Harry Potter en James Bond leed aan een hersentumor.

Paul Ritter is volgens zijn woordvoerder vredig gestorven naast zijn vrouw Polly en hun twee zoons Frank en Noah.

Paul Ritter speelde in verschillende topfilms

Ritter heeft een behoorlijke carrière achter zich waarbij hij schitterde in verschillende topseries en -films. Misschien wel zijn bekendste optreden voor het grote publiek was die in Harry Potter and the Half-Blood Prince. Daarin speelde hij Eldred Worple. In de James Bond-film Quantum of Solace speelde hij Guy Haines.

Een van de mooiste rollen van Ritter was in de HBO-serie Chernobyl. Daarin vertolkte hij de rol van Anatoly Dyatov, de adjunct hoofd-ingenieur van de kerncentrale. Met de serie won hij verschillende grote prijzen. Maar de lijst van acteerklussen is bijna te veel om op te noemen. Zo speelde hij ook in onder andere in Cold Feet, The Game, Vera, Hannibal Rising en The Libertine.

In Groot-Brittannië is Ritter vooral bekend door de sitcom Friday Night Dinner. Hij speelde negen jaar mee in de serie. Op Twitter laat maker van de serie Robert Propper weten de acteur erg te gaan missen.

Zijn laatste film is Operation Mincemeat. Deze productie over de Tweede Wereldoorlog is al af, maar moet nog naar het witte doek worden gebracht. Naast films en televisie stond Ritter ook vaak op het toneel. Hij was onder andere genomineerd voor een Olivier en een Tony Award.

Verdriet

“Het doet ons grote pijn om te melden dat Paul Ritter afgelopen nacht is overleden. Hij is vredig in zijn eigen huis overleden in het bijzijn van zijn vrouw Polly en zoons Frank en Noah,” laat zijn agent weten. “Paul was een extreem getalenteerde acteur en speelde verschillende soorten rollen. Hij was intelligent, aardig en heel grappig. We zullen hem allemaal erg missen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen