Netflix slaat grote slag en haalt rechten van Chinese Super Me binnen

Netflix heeft steeds meer de focus op China. Het haalt opnieuw een grote titel uit het land binnen. Dit keer is het Super Me.

China is een ontzettende grote markt. Er komen dan ook enorm veel films uit in het land. Dat begint Netflix ook te ontdekken. De streamingdienst heeft recent al de rechten van twee films die uitkwamen tijdens Chinees Nieuwjaar binnengehaald en nu komt er een vierde titel bij, meldt Deadline.

Chinese films op Netflix

New Gods: Nezha Reborn en The Yin Yang Master zijn eerder aangekocht door Netflix. Daar komt nu Super Me bij. De film is afkomstig van regisseur Zhang Chong en dateert alweer uit 2019. De titel was toen al te zien op verschillende festivals. Afgelopen vrijdag kreeg Super Me echter pas de landelijke première. Het staat nu op de derde plaats in de voorverkoop van tickets.

Super Me komt eraan

Super Me is de tweede film van Chong en de eerste die op Netflix verschijnt. De film combineert reality, dromen, verlangens en fantasie. De hoofdpersoon is Sang Yu die er altijd al van heeft gedroomd om een filmschrijver te worden. Hij schrijft continu, maar heeft moeite met het afronden van een script die hij voor een vriend maakt.

Hij heeft last van stress die gesterkt wordt door nachtmerries over een demon die hem wil vermoorden. Hij probeert wakker te worden en lijdt daardoor aan insomnia. Op een dag ontdekt Sang Yu dat hij superkrachten heeft, waardoor hij al zijn goede dromen waar kan maken. Als het beter met hem gaat krijgt hij echter te maken met een gangster die hem wil gebruiken om een fortuin te vergaren.

Een releasedatum op Netflix heeft Super Me nog niet. Dat geldt overigens ook voor de twee andere Chinese films die de streamingdienst al eerder aankocht. Het is dus nog even afwachten. Tot die tijd kun je nog genoeg andere nieuwe films en series zien. wil je weten welke? Check dan eens dit artikel.

Reageer op artikel:
Netflix slaat grote slag en haalt rechten van Chinese Super Me binnen
Sluiten