Outriders lanceert vanaf dag 1 op de Xbox Game Pass

Games Jelle van Es 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sorry als deze website langzaam verandert in een fansite voor de Xbox Game Pass. Vorige week werd duidelijk dat de games van Bethesda op de service beschikbaar is. En nu is duidelijk dat dat ook Outriders op de service wordt gelanceerd.

Dat liet Microsoft op zijn eigen blog weten. Outriders verschijnt op 1 april en is dan dus gelijk binnen te halen via de Xbox Game Pass.

Outriders op de Xbox Game Pass

Daarmee heb je dus een volgende grote game die je min of meer gratis kan scoren wanneer je een actief abonnement hebt op de Xbox Game Pass. Daarbij moeten we overigens wel de kanttekening maken dat het hier puur gaat op de versie voor de Xbox-consoles. Op de pc geldt de actie niet. Je moet hem dus echt op de Xbox One of Xbox Series X gaan halen. Op de andere platformen moet je nog altijd de volle prijs er voor neerleggen.

En ik denk dat dat een goede zet is van zowel Microsoft als Square Enix. Voor Microsoft is het andermaal duidelijk dat ze met de service zoveel mogelijk gebruikers willen bereiken. En voor Square Enix kan het een voordeel zijn op Outriders uit te brengen op de Xbox Game Pass. Ik betwijfel namelijk wel of dit een game is die door een groot publiek interessant gevonden gaat worden. Door hem op deze manier in de markt te zetten, weet je min of meer zeker dat hij door veel gamers gespeeld gaat worden. En wanneer die groep enthousiast is, kan het balletje verder gaan rollen en leiden tot grotere verkoopaantallen op de andere platformen.

Probeer de demo zelf

Mocht je niet in het bezit zijn van een Xbox-platform, dan is het goed om te weten dat je ook op andere manieren de game kan ontdekken. Er is nu op alle platformen een demo beschikbaar, die onlangs een update heeft gekregen, waardoor hij nog net wat beter speelt.

Vijf Xbox Series X-games om vol spanning naar uit te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen