The Witcher seizoen 2: maakt de Netflix-serie de verwachtingen waar?

Films & Series reviews Jeroen Kraak 18 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

We hebben meer dan twee jaar moeten wachten op het tweede seizoen van The Witcher. Kan de serie de verwachtingen waarmaken?

The Witcher is een van de grootste titels van Netflix. Het wordt door sommige de Game of Thrones van Netflix genoemd, maar de enige echte connectie tussen de twee is dat het allebei fantasy is. The Witcher is een compleet andere wereld en een ander verhaal en dat laat het in het tweede seizoen nog meer zien.

Een nieuw seizoen

In het eerste seizoen van The Witcher hebben we kunnen zien hoe Ciri op zoek ging naar Geralt van Rivia en hem uiteindelijk ook vond. Ondertussen zagen de hekser vechten tegen verschillende bijzondere monsters. Dat laatste zien we ook weer in het nieuwe seizoen terug. We zien een hoop bijzondere wezens die door Geralt ene kopje kleiner worden gemaakt.

The Witcher Netflix
Yennefer is terug. (Afbeelding: Netflix)

The Witcher is anders

Toch is het tweede seizoen van The Witcher wel degelijk wat anders dan de eerste. Waar het eerste seizoen nogal verwarrend was qua tijdsprong, zal je daar geen last van hebben in het tweede deel. De verschillende tijdlijnen zijn eindelijk bij elkaar gekomen. Wat wel lastiger kan zijn, is om soms het hele verhaal te volgen. Af en toe zijn er ingewikkelde verhaallijnen waarbij je goed moet blijven opletten om bij te blijven. Je kunt tijdens het bingen ook niet half kijken en ondertussen iets anders doen.

Wat ook anders is in het nieuwe seizoen van The Witcher is Geralt zelf. Natuurlijk ziet hij er nog steeds hetzelfde eruit, maar zijn houding is wat veranderd. Geralt praat veel meer en je ziet nog beter zijn emoties. Vooral de scènes met Ciri zijn een wereld van verschil. De verandering van Geralt heeft overigens ook een andere kant. In het vorige seizoen zat er wat humor in en dat is dit seizoen helaas net wat minder.

Meer achtergrond

Wat ook vrij apart is, is de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Witcher. Deze lijkt totaal niet aan te sluiten op de rest van de series. Alsof de makers graag een kort voorgerecht willen te serveren om daarna met een hoofdgerecht te komen, in plaats dat de gehele serie een groot gerecht is.

Na die eerste aflevering zien we vooral meer achtergrond van de wereld waar The Witcher zich afspeelt. Zo hebben de elven een prominentere rol en zien we ook meer politiek en machtsspelletjes. Over machtspelletjes gesproken: ook Yennefer is natuurlijk terug. Zij raakt verstrikt in een web van politiek en wordt continu gedwongen om keuzes te maken.

Andere verdeling in The Witcher

Het verhaal van Yennefer krijgt ook veel meer ruimte dan dat je wellicht kent uit de boeken of de games. Het zorgt voor een fijne afwisseling tussen de actie met Geralt en Ciri. Daarnaast komen er ook veel nieuwe interessante personages langs, waarbij het de grote vraag is of ze te vertrouwen zijn. Helaas zien we ook een karakter net wat minder. Bard Jaskier lijkt het met minder tijd moeten doen in The Witcher.

Helaas minder Jaskier, maar wel meer spanning. Hoe spannend het is, kun je nu zien want alle afleveringen staan gewoon op Netflix.

The Witcher (seizoen 2)

Netflix

8 Score

Pluspunten

  • Veel achtergrond
  • Sterk verhaal

Minpunten

  • Minder humor
  • Rare opening

Het tweede seizoen van The Witcher is anders dan het eerste, maar dat is zeker niet erg. Het is nog steeds een zeer sterke serie vol actie en de nodige (politieke) kronkels. Er zit meer achtergrond in maar wel minder humor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen