The Witcher 2: Netflix krijgt grootste compliment dat het kan krijgen

Films & Series Jeroen Kraak 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover: het tweede seizoen van The Witcher komt naar Netflix. Maar wat vindt de schrijver van de boeken er eigenlijk van?

The Witcher is een van de populairste titels op Netflix. In de fantasy-serie zien we de avonturen van hekser Geralt of Rivia, tovenares Yennefer en prinses Siri. Het eerste seizoen was al spannend en liet ons meteen verlangen naar meer. Vanaf vrijdag weten we pas echt hoe de avonturen verder gaan. Schrijver van de boeken Andrzej Sapkowski mocht de afleveringen van het nieuwe deel natuurlijk al zien. Hij vertelt wat hij ervan vindt.

Dit vindt Sapowski van The Witcher seizoen 2

Om maar met de deur in huis te vallen: Sapkowski is lovend over het team dat achter het nieuwe seizoen van The Witcher zit. De serie is echter wel wat anders dan de boeken. De literatuur focust zich vooral op de avonturen van Geralt terwijl in de serie ook Yennefer en Ciri ongeveer evenveel aandacht krijgen, maar dat lijkt Sapkowski niet zo erg te vinden.

De makers van de tv-serie van The Witcher zijn maar al te blij met de steun die ze van de schrijver krijgen. Daarom hebben ze zijn review gedeeld op hun Twitter-kanaal: “Ik feliciteer Lauren en haar team met hun excellente werk. Mijn boeken vertalen tot een serie is geen gemakkelijke taak. Ik heb het tweede seizoen met veel plezier gekeken en ik hoop zelfs nog op een nog epischer derde seizoen.”

Het tweede seizoen is iets anders

Het tweede seizoen van The Witcher is iets anders dan de eerste. Hoofdrolspeler Henry Cavill liet al weten dat Geralt uit de serie wat meer lijkt uit het personage uit de boeken. Daarnaast zien we hem ook wat meer aan het woord.

We hebben lang op tweede seizoen van The Witcher moeten wachten. Het eerste seizoen dateerde alweer uit 2019. We moesten bovendien langer wachten op de nieuwe afleveringen door de corona-uitbraak. Opnames van de serie moesten daardoor worden uitgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen