Android: zo ziet de software van je toekomstige smartwatch eruit

Apps Wesley Akkerman 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wear OS 3.0 van Google is reeds beschikbaar voor de Samsung Galaxy Watch 4, maar hoe ziet de software er op andere smartwatches uit? Dat is inmiddels duidelijk geworden door een serie tweets van een techredacteur. Google lanceerde namelijk onlangs een gloednieuwe versie van het besturingssysteem voor slimme horloges.

Als je benieuwd bent naar de nieuwste versie van Wear OS (het besturingssysteem voor smartwatches), dan heb je twee opties. Of je koopt een Samsung Galaxy Watch 4 of je wacht tot de zomer van 2022, wanneer enkele slimme horloges de update krijgen. Beide opties zijn niet ideaal, dus daarom is het maar goed dat Twitter bestaat.

Android op je smartwatch

Een techredacteur heeft namelijk een serie tweets geplaatst waarin hij het design laat zien van Wear OS 3.0. Het gaat om een onaangepaste versie van het Android-systeem. De redacteur in kwestie downloadde onlangs de meest recente ontwikkelaarsversie van de software en gooide die even op een emulator op z’n pc voor screenshots.

De screenshots maken goed duidelijk dat je geen heftige veranderingen hoeft te verwachten op het gebied van gebruik. Wel lijkt het erop dat de ervaring ietwat gemoderniseerd is door Google. De pilvormige knoppen zijn in lijn met het design van Android 12. En verder accentueert de software de functies veel beter.

Niet alleen visuele verbeteringen

Tot nu toe gaat het voornamelijk over visuele verbeteringen, maar daar blijft het niet bij. Google introduceert ook een paar nieuwe opties voor Android Wear OS. Zo duikt er een Health Services-optie op, waar je nu nog weinig mee kunt doen. Je verschaft wat basale info over jezelf en that’s it. Ook ondersteunen smartwatches met deze software een driedubbele drukbeweging.

Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we aan de slag kunnen met de kale versie van Wear OS 3.0, het Android-besturingssysteem voor slimme horloges. Ondertussen duiken er ook geruchten op over het bestaan van een Pixel-smartwatch. Mogelijk laat Google dus binnenkort zien wat er gebeurt wanneer hardware en software helemaal op één lijn zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen