Samsung Galaxy S22 niet alleen: prettige nieuwe gadget verwacht

Gadgets Wesley Akkerman 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Begin volgend jaar mogen we natuurlijk de Samsung Galaxy S22-serie verwachten. En die serie krijgt mogelijk een ontzettend fijne kompaan. We verwachten niet dat die prettige, nieuwe gadget in de doos zit wanneer je de smartphone koopt. Maar als je een paar tientjes over hebt, dan kan dit positief voor je uitpakken.

De prettige kompaan verschijnt waarschijnlijk in de vorm van een gloednieuwe draadloze oplader. Dergelijke gadgets ogen en klinken vaak tof, maar leveren tot nu toe een ervaring die suboptimaal is. Ze zijn langzaam en soms een beetje log. Dat kan dus beter, moet onder meer Samsung gedacht hebben.

Nieuwe Samsung-oplader op komst?

Op moment van schrijven zijn smartphones in het algemeen, waaronder die van Samsung, met een snelheid van vijftien watt op te laden. Dat is niet heel snel in het licht van opladers met vermogens van 150 tot 200 watt. Maar goed, laten we wel wezen: draadloos opladen ziet er cool uit en je hoeft niet te klooien met kabels.

Samsung Galaxy S21 Ultra S22
S21 Ultra met de S Pen (Afbeelding: Samsung)

Dat Samsung werkt aan een nieuwe, draadloze oplader, blijkt uit FCC-documenten. De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond. In de documenten staat dat de draadloze oplader kan opladen met een vermogen van 25 watt. Dat is nog steeds niet heel hoog, maar wel bijna een verdubbeling van wat nu gangbaar is.

Wanneer komt die uit?

Wanneer de nieuwe Samsung-oplader uitkomt, is nog niet duidelijk. Maar het zal voor niemand een verrassing zijn wanneer dit gebeurt op het moment dat het bedrijf de Galaxy S22-lijn introduceert. De introductie vindt waarschijnlijk eind januari of begin februari plaats, met een mogelijk release in februari of maart.

Samsung Galaxy S22-serie: wat alle camerasystemen je gaan bieden

Nu is het nog de vraag of alleen het duurste model uit de nieuwe Samsung-reeks voorzien wordt van dit snellere, draadloze opladen. Het kan zijn dat de fabrikant furore wil maken met zijn technologie en hem dus breder uitrolt. Gelukkig hoeven we nog maar enkele weken te wachten op het verlossende woord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MySmartPrice

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen