Wie dacht dat Dead by Daylight niet enger kon heeft het helemaal mis

Games Jelle van Es 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dead by Daylight is een game die alweer iets van vijf jaar geleden werd uitgebracht. Toch is de game nog altijd populair en zagen we vorig jaar nog een versie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.

In Dead by Daylight neemt één speler het op tegen vier anderen. Die ene persoon is daarbij een enge killer en de anderen moeten proberen te ontsnappen. Dat levert veel enge momenten op, maar nu doet de ontwikkelaar er nog een schepje bovenop.

Dead by Daylight wordt nog enger

Want Dead by Daylight gaat een samenwerking aan met de Japanse horrorfilm Ringu. Deze kennen we in het Westen als The Ring en is nog altijd één van de meest nare horrorfilms die ik heb gezien. In de film ging het om een speciale videoband. Als je die zou kijken, dan zou je binnen een week sterven. Je werd dan gebeld en er kwam een meisje met lang zwart haar uit de put om je een kopje kleiner te maken. Erg blij werd je daar dus niet van. Het is niet voor het eerst dat de gamemaker samenwerkt met bekende horrorelementen. Eerder zagen we al personages uit films als Hellraiser, Halloween en Friday the 13th. Ook zagen we personages uit games als Silent Hill en Resident Evil voorbij komen. Wat dat betreft is samenwerking dus iets dat vaker is gedaan. Bekijk hieronder de trailer.

De Ringu-update voor Dead by Daylight laat nog wel even op zich wachten. Deze komt namelijk pas in maart van volgend jaar. Het is overigens gebaseerd op zowel de film als het boek. Wat het precies gaat brengen, dat is nog niet duidelijk. De kans is groot dat één van de spelers met het meisje uit de films aan de slag kan gaan en daarmee de andere spelers moet ombrengen. En dat zal dan samen gaan met waarschijnlijk diverse muzikale ondersteuningen die het kippenvel over je rug laat lopen. Gevalletje jij liever dan ik qua spelen.

Iets minder eng?

Het is voor mij iets te eng. Mocht je niet tegen zoveel spanning kunnen als wat Dead by Daylight brengt, dan is Resident Evil een betere keuze. Resident Evil Village heeft wat enge momenten, maar is over het algemeen meer een actiegame. Of dat leuk is, lees je in de review.

Resident Evil Village: nachtmerrie of een droomgame?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen