Samsung Galaxy Watch 4 vs Galaxy Watch 4 Classic: welke moet je hebben?

Gadgets Mark Hofman 15 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen woensdag werd zowel de Samsung Galaxy Watch 4 als de Galaxy Watch 4 Classic aangekondigd. Twee gloednieuwe smartwatches die voornamelijk interessant zijn voor mensen met een smartphone van hetzelfde Zuid-Koreaanse bedrijf. Maar wat is nu eigenlijk precies tussen de twee producten en welke moet jij hebben?

In dit artikel kijken we naar de verschillen en de overeenkomsten van de twee gloednieuwe smartwatches. Daarbij geven we je ook een advies welk model het beste bij welke consument past. Hou er overigens wel rekening mee dat dit artikel gebaseerd is op de beschikbare informatie. We hebben de twee producten nog niet kunnen testen.

Wat hebben beide producten je te bieden

De Samsung Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Classic zijn in eerste instantie twee aantrekkelijke smartwatches. Al zijn de modellen, om heel eerlijk te zijn, niet voor iedereen even toegankelijk. De twee producten komen namelijk het beste tot hun recht wanneer je een Samsung-smartphone in huis hebt. De allerbeste functionaliteiten, zoals de 3-in-1 gezondheidssensoren, zijn bijvoorbeeld alleen te gebruiken met de Samsung Health Monitor-app die je nu kunt downloaden op andere toestellen. Misschien niet ontzettend handig, maar ook zeker niet uniek in deze markt.

Beide smartwatches zijn voorzien van een krachtige processor (de Exynos W920 processor) en beschikken over 1,5 GB aan werkgeheugen. De grotere modellen beschikken over een 361 mAh-batterij waar de kleinere modellen, van zowel de Classic als het standaard model, beschikken over 247mAh. Verder beschikken ook alle modellen over Samsungs One UI Watch-software, waardoor je het meeste uit je smartwatch kunt halen.

Samsung Galaxy Watch 4
De Watch 4 (Afbeelding: Samsung)

Maar wat zijn nu precies de verschillen?

Samsung Galaxy Watch 4 Classic: wat is het verschil?

Het verschil tussen de Samsung Galaxy Watch 4 en de Watch 4 Classic zit ’em eigenlijk in het ontwerp. Zo is de eerste variant beschikbaar in zowel een 40mm als 44mm model. Dat eerste model kost je €269 waar je die tweede voor €299 op de kop tikt. Dat levert je een 1.2-inch en een 1.4-inch beeldscherm op.

Kies je voor de Samsung Galaxy Watch 4 Classic, dan krijg je meer opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor het 42mm-model te kiezen of om voor het 46mm-model te kiezen. Die eerste kost €369 en beschikt over een 1.2-inch beeldscherm. Het tweede model kost je €399 en beschikt over een 1.4-inch beeldscherm. Het grootste verschil bij dit model is dat de bezel, oftewel de rand om het beeldscherm, kan draaien. Dit kan gebruikt worden om de software van de smartwatch te bedienen.

Samsung Galaxy Watch 4 of Galaxy Watch 4 Classic?

Als we de twee verschillende modellen naast elkaar leggen, zien we dus eigenlijk heel weinig verschil. De Samsung Galaxy Watch 4 en de Galaxy Watch 4 Classic lijken dus voornamelijk een kwestie van smaak te zijn. Wat dat betreft kunnen we weinig voor je betekenen: je moet kiezen wat je het mooiste vind.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
De Classic! (Afbeelding: Samsung)

Wat we je wel mee kunnen geven is dat de draaibare bezel, een systeem dat Samsung eerder gehanteerd heeft, wel echt een prettige toevoeging is. De vraag is alleen of je dat ook echt zoveel euro meer waard vind. Maar die keuze, die laten we aan jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen