Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Rides 15 aug 2021

Elektrische step vreet heuvels als lunch: alles over de Dualtron Victor

De elektrische step is een beetje een controversieel elektrisch voertuig, als we het zo mogen noemen. Hij is in Nederland namelijk niet legaal, mits hij aan een waslijst(je) met voorwaarden voldoet. Toch zien we steeds meer elektrische steps in het straatbeeld. Waarom? Ze zijn super makkelijk in gebruik en ideaal voor een korte commute wanneer je te gehaast (of te lui) bent om te lopen.

Een elektrische step die je zonder enige moeite, en zonder dat jij je daarvoor in het zweet hoeft te werken, van A naar B brengt is de Dualtron Victor. Zelfs wanneer B zich ver over de heuvels bevindt.

Dualtron Victor maakt indruk

Als we ver zeggen, bedoelen we ook serieus ver. Deze nieuwe nieuwe Dualtron Victor elektrische step van MiniMotors USB heeft namelijk een actieradius van zo’n 100 kilometer. Deze step lijkt gemaakt te zijn om moeiteloos lange afstanden af te leggen. De indrukwekkende actieradius wordt mogelijk gemaakt door de flinke 60V/30Ah accu en twee 2000W motoren (zowel in het voor- als achterwiel) samen goed voor 4KW kracht. Voor deze motoren is door een heuvelachtig landschap rijden een eitje.

En over indrukwekkend gesproken: MiniMotors USA Dualtron Victor behaalt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Dat lees je goed. Een 8 en een 0. Een angstaanjagende snelheid om op een step te staan als je het ons vraagt. Het is zeker geen katje om zonder handschoenen (en helm op) aan te pakken.

Dualtron Victor MiniMotors USA elektrische step
Dualtron Victor (Afbeelding: MiniMotors USA)

Elektrische step met dikke accu + dikke motoren = dikke prijs

De maximale snelheid van deze elektrische step is met 80 kilometer per uur meer dan het drievoudige van de gemiddelde elektrische fiets. Waar deze step de gemiddelde e-step verder aftroeft is het gewicht. De step weegt zo’n 33 kilo; dat zeker serieus zwaar voor een elektrische step. 33 kilo is zelfs zwaar voor een elektrische fiets. Dit gewicht is een nadeel wanneer je de Dualtron Victor trappen op- en af moet tillen. De zwaarte van de step is wel een voordeel voor extra stabiliteit op de weg. Die extra stabiele wegligging heb je ongetwijfeld nodig wanneer je met 80 kilometer per uur over de weg raast.

Met een prijs van zo’n 2300 euro kost de Victor meer (veel meer) dan de gemiddelde elektrische step. Voor deze prijs koop je ook een degelijke e-bike. Is meer dan 2000 euro uitgeven aan een step buitensporig? Dat mag je zelf bepalen.

elektrische step Dualtron victor
Dualtron Victor (Afbeelding: MiniMotors USA)

Met deze elektrische step in Nederland de weg op gaan is overigens niet legaal. De Nederlandse overheid is nog niet helemaal up to speed met het legaliseren van de e-step. Hier lees meer over hoe je wel veilig kunt rondrijden op een e-step in Nederland.

Reageer op artikel:
Elektrische step vreet heuvels als lunch: alles over de Dualtron Victor
Sluiten