WhatsApp: 4 manieren om foto’s op hoge kwaliteit te versturen

Apps Jeroen Kraak 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is nog een van de grootste verschrikkingen van WhatsApp: het versturen van foto’s. Toch zijn er manieren om dit goed te doen.

WhatsApp test op dit moment het versturen van foto’s op hogere kwaliteit. Toch is de kwaliteit die WhatsApp wel hoger maar nog altijd gelimiteerd. Bovendien is dit nog niet uitgerold op de volledige versie van de berichtendienst. Gelukkig zijn er wel alternatieven waarbij je wel makkelijk foto’s op hoge kwaliteit kan downloaden. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Foto’s versturen via WhatsApp

Als je een foto nu nog verstuurd via WhatsApp wordt de kwaliteit gereduceerd tot 70 procent. Dat is natuurlijk handig als je snel foto’s wil verzenden, maar niet als je echt een plaatje van hoge kwaliteit wil doorsturen die je met bijvoorbeeld een professionele camera hebt geschoten. Het kan anders.

Stuur een afbeelding als document in WhatsApp

Dit is de makkelijkste manier om foto’s van hoge kwaliteit via WhatsApp te versturen en wordt ook het vaakst gebruikt. Open jouw chat in WhatsApp en klik op het plusje en selecteer document. Pak dan de map met de foto(‘s) die je wil versturen. Deze optie werkt zowel voor iOS als Android.

WhatsApp maakt overstappen tussen iOS en Android nóg gemakkelijker

Verander het bestand

Dit trucje is een kleine omweg om een foto te versturen via WhatsApp. Toch is ook deze vrij simpel. Het enige wat je moet doen is het plaatje hernoemen. In plaats van PNG of JPEG verander je jouw foto in .doc of in PDF. Dat doe je door achter de titel de afkorting te tikken.

Stop ze in een Zip-file

Waarschijnlijk gebruik je regelmatig Zip om meerdere bestanden te versturen. Dat kan ook gewoon met foto’s. Door er meerdere in een Zip-bestand te zetten en dat mapje via WhatsApp te versturen, behoud je gewoon de kwaliteit van de foto’s. Het is wel handig om deze manier te gebruiken als je meerdere foto’s tegelijk wil versturen, als het er maar 1 is, kun je beter voor de twee eerdere opties te kiezen.

Langverwachte WhatsApp-functie wordt eindelijk uitgerold

Uploaden via een drive

Deze methode om foto’s via WhatsApp te sturen kost misschien de meeste moeite. Je kunt je bestanden uploaden in een drive en vervolgens de link versturen via de app. Hiervoor kun je bijvoorbeeld WeTransfer gebruiken, maar ook een Google Drive of een iCloud-link. Selecteer in het programma welke foto’s je wil versturen en genereer een link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen