Marvel luistert naar fans en haalt oude bekende terug voor Daredevil

Films & Series Mark Hofman 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Charlie Cox wist in 2015 veel Daredevil-fans te overtuigen in zijn rol als Matt Murdock. Het personage schitterde in de eerste Netflix-serie van Marvel. Toen het verhaal na drie seizoenen tot een (abrupt) einde kwam, hoopte fans de acteur ooit nog eens in deze rol te kunnen zien.

Marvel-baas Kevin Feige heeft afgelopen weekend laten weten dat hij de gebeden gehoord heeft en de wens van de fans in zal willigen. Mocht er in de MCU ooit iets gedaan worden met Daredevil, dan is Charlie Cox de man die hem speelt.

Charlie Cox terug als Daredevil

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat de Marvel-series op Netflix verschenen. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en The Punisher: ze waren allemaal een groot succes. Nee, Iron Fist wordt niet vergeten en staat bewust niet in die opsomming.

Charlie Cox was één van de gezichten van het Marvel-succes op Netflix en het is dus niet gek dat fans hem graag terug willen zien. Het is dan ook goed om te weten dat Kevin Feige, de baas bij Marvel, er precies hetzelfde over denkt. In een interview met Cinemablend zegt hij:

Heeft Marvel al stappen gezet?

Hoe, waar en wanneer maakt Kevin Feige dus nog niet bekend. Toch zijn er al een aantal Marvel-projecten waar we Daredevil, en tegelijkertijd dus ook Charlie Cox, tegen zouden kunnen komen. Op de zeer korte termijn moeten fans denken aan Spider-Man: No Way Home. De derde film van Tom Holland’s Spider-Man franchise verschijnt op 17 december in de bioscoop. Het gerucht gaat dat Matt Murdock als advocaat van Peter Parker te zien zal zijn in de film. Een rol die dus door Cox gespeeld kan worden.

Charlie Cox Daredevil Marvel Netflix
De koning (Afbeelding: Netflix)

Naast die film is het mogelijk dat we Daredevil te zien krijgen in Hawkeye, waar Vincent D’Onofrio’s Kingpin wordt verwacht. In de Netflix-serie speelde hij die rol ook al en was hij de grote vijand van Daredevil. Naast de huidige projecten is de kans ook aanwezig dat Cox zijn rol weer oppakt in de She-Hulk serie van Disney+. Daarin wordt Bruce Banner’s nicht Jennifer Walters geïntroduceerd. Dit personage is advocaat van beroep en zou dus zomaar eens bijval kunnen krijgen van een bekend gezicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen